verhalen  |  

Klanten

LDK Woodworks: Titeca is voor mij de hogeschool die ik nooit gevolgd heb.

verhalen  |  KLANTEN

Klanten

LDK Woodworks: Titeca is voor mij de hogeschool die ik nooit gevolgd heb.

Sector

Locatie

Delen

Het verhaal van Louis De Keyser (24) leest als een echte American Dream. Naar school gegaan tot zijn veertiende, middenjury op zijn zestiende, maar intussen wel al een eigen kantoor in Rotterdam en New York. Dankbaar kijkt hij naar de professionele samenwerking met Titeca pro accountants & experts.

“Schrijnwerkerij zit me in de genen. Al sinds mijn negende timmer ik erop los. Eerst was er het kippenhok, niet snel erna het tuinhuis. Het is een passie die me niet loslaat.” Aan het woord is Louis De Keyser, stichter van LDK Woodworks en Tiny Houses Belgium, opererend vanuit Brussel, maar met intussen twee stevige poten in Rotterdam en New York.

Houtbouw op een vernieuwende en erg duurzame manier

“Eigenlijk besteden we via BIM zodanig veel aandacht aan het minutieus uittekenen van de technische plannen, dat de effectieve productie ervan door houtverwerkingsbedrijven ontzettend vlot verloopt. Daardoor kunnen we op heel korte tijd woningen optrekken in houtskeletbouw. Het systeem biedt voordelen langs alle kanten: wij komen en cours de route geen onaangename verrassingen meer tegen, houtverwerkingsbedrijven kunnen zorgeloos fabriceren en de klant ondervindt geen vertragingen. Dat werkingsmodel slaat aan, we rollen het intussen uit over heel Europa tot in de States.”

Het gaat Louis dus voor de wind. Volgens Brecht, een van de professionals bij Titeca die hem begeleidt, heeft dat veel met zijn karakter te maken. “Louis is een visionair. Hij bezit een bepaald helikopterzicht waardoor hij de hele sector kan overschouwen en daar de zwakke plekken kan in zien. Om dan met heel veel trots en enthousiasme zijn eigen werkwijze te pitchen.”, aldus Brecht. #enthousiasmevoelen

Bron: LDK WoodWorks

niks invullen hier

“Titeca is de hogeschool die ik nooit volgde. Het is meer dan een boekhouder. Met hun professionele kennis maken ze van mij een professionele ondernemer.”

Titeca houdt van de rol als klankbord

“We hebben bewondering voor de drive van Louis. Alleen is het zo dat hij vaak tegen de muur aanloopt. Louis ziet enkel kansen, terwijl anderen soms alleen maar risico’s zien. Dan is het voor hem frustrerend dat het niet snel genoeg vooruitgaat. Het is aan ons om dan de structuur uit te zetten, stap voor stap het volgende doel te bepalen en er vervolgens naar te handelen. #dromenrealiseren

 

Een bijzonder productieve samenwerking

Dat beaamt ook Louis. “Ik ben een schrijnwerker met ideeën, geen boekhoudkundig en financieel wonder. Daarvoor reken ik op de mensen van Titeca, die heel complementair zijn met mij. En ik moet zeggen: ze zijn intussen meer geworden dan deskundige adviseurs. Voor mij zijn Geert en Brecht vertrouwenspersonen, mijn klankbord. Met hen kan ik opties aftoetsen, goede en minder goede ideeën pitchen, mijn groeipad uitstippelen en tot rust komen in al mijn gedrevenheid. Ik was geen goede student, het schoolse systeem lag me niet. Dus heb ik ook nooit die bagage meegekregen. Titeca is de hogeschool die ik nooit volgde. Het is meer dan een boekhouder. Met hun professionele kennis maken ze van mij een professionele ondernemer.” #impactmaken

niks invullen hier

“Onze taak is ervoor zorgen dat Louis zich kan focussen op waar hij goed in is.”

Klantverantwoordelijke Brecht

“Het was ooit anders. Mijn vroegere boekhouder had niet door hoe snel ik wel aan het groeien was. Hij zag het grotere plaatje niet. Ik herinner me nog heel goed mijn eerste gesprek met het team van Titeca. Geert stelde een uur aan een stuk de vragen die mijn vorige boekhouder nooit gesteld had. Toen kwam al snel het besef: tiens, het kan anders.”

Een gesmeerde tandem

“We merkten dat Louis vastliep toen we hem voor de eerste keer ontmoetten. Louis wil creëren, nieuwe dingen ontwikkelen. Hij is super innovatief, maar het moet ook budgettair kloppen. Dat is onze taak: ervoor zorgen dat Louis zich kan focussen op waar hij goed in is. Wij zullen hem wel ontzorgen door het financieel-administratieve op ons te nemen. De tandem loopt duidelijk gesmeerd. Het contact met Louis voelt niet aan alsof je met een klant praat. Ik heb echt de indruk dat wij samen, elk vanuit onze expertise, LDK Woodworks maken tot wat het is.” #samengroeien

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek wat onze experten voor jouw bedrijf kunnen betekenen.