verhalen  |  

Klanten

Van Cronenburg, handgegoten, rijk gevuld tot de nok

Sector

Locatie

Gent

Delen

Handwerk, geen bandwerk!

Dit internationaal ambachtelijk atelier, met ook een kantoor in New York, ontwerpt een exclusieve collectie van handgegoten en manueel afgewerkt beslag, klinken en sloten. Dit bedrijf mag dan minder bekend zijn bij het grote publiek, van Cronenburg werkt voor de ‘groten der aarde’, een high-end clienteel en trekt vermaarde Britse, Franse en Amerikaanse architecten en ontwerpers aan.

Versmolten…

Régine en Peter hebben een unieke connectie en ontmoetten elkaar in de stroom van het leven. Ze kwamen terecht in een dynamiek die niet meer te stoppen is. Zij was antiquair, hij meubelmaker. Régine steekt van wal: “Het komt erop neer dat je doet wat je graag doet! Richard Branson zegt dat de beste ondernemingen ontstaan vanuit een frustratie. En zo ontstond ook van Cronenburg. Peter creëerde interieurs in nieuw gebouwde kastelen en statige huizen, in een zuivere stijl. Hij vond echter geen mooi beslag voor zijn ontwerpen. Hij maakte knappe deuren met de juiste moulures, maar het toen beschikbare, machinaal geproduceerde beslag haalde zijn hele ontwerp naar beneden.  

test

test

“Bram en Marijke van Titeca zijn veel meer dan onze boekhouder, het is een waardevolle samenwerking!”

WOW-factor!

En zo geschiedde. In 2008 gingen Régine en Peter samen de uitdaging aan, de start van een levenswerk. Met veel respect voor historische ontwerpen uit het verleden, creëren ze nu één voor één kunstwerkjes. Zo staan ze als het ware terug in de schoenen van de oorspronkelijke ontwerpers met dezelfde vraagstukken.

Van Cronenburg wil enkel WOW-factor afleveren. Of het nu over beslag, een offerte of een presentatie gaat. Ze leven zich uit om een perfect product af te leveren.

Be humble! Alle vijzen en neuzen in dezelfde richting!

In 2008 kende van Cronenburg een bewogen start in het jaar dat de bankencrisis volop toesloeg. Ze startten met 3 man, Alex, Peter en Régine. “’t Was keihard knokken, maar het is onze passie. Als ondernemer kiezen we voor dienend leiderschap, je werkt samen met je mensen, geen enkele taak is ons te min. Zo houden we voeling met het terrein. Alle ondernemers kampen met vergelijkbare problemen, bepaalde valkuilen, … Ook van Cronenburg zit nog volop in dat leerproces.”

Gevuld tot de nok!

Bij van Cronenburg vind je kasten vol geschiedenis en toekomst. Je verliest er jezelf in een eindeloze bibliotheek van authentieke en historische deurknopen en sloten… Verzameld één na één. Een gebouw, rijk gevuld, verdiep na verdiep. Het kreunt onder het gewicht van de vele geliefde historische boeken waaruit Peter zijn exclusieve kennis haalt. Van Cronenburg verhuist binnenkort dan ook naar een nieuw gebouw op de Wiedauwkaai in Gent.  

Door dik en dun

Van Cronenburg is haar partner Titeca dankbaar voor de steun, door dik en dun, met het nodige scepticisme wanneer het moest. “We weten wat we aan elkaar hebben,” zegt Régine. 

And beyond…

Intussen kunnen Régine en Peter hun ding doen. Hun beslag de wereld laten zien. “Het zijn als kinderen van ons… Elk stuk heeft een eigen naam, zijn karakter, zijn eigenheid, zijn gebruik, zijn identiteit, zijn verhaal, zijn geschiedenis, zijn toekomst…”. Van Cronenburg, een bijzonder ondernemersverhaal.

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen.