Sharon, zachte kracht, sterke focus.

deel dit verhaal via

Sharon, 37 jaar, teamleader bij Titeca Accountancy gebruikt de kracht van zacht. Met haar ruime ervaring, wijsheid en oprechte aandacht geeft ze ruimte voor groei en ontwikkeling aan haar teamleden. Ontdek meer over deze trouwe collega van het Titeca-team Moeskroen.

 

 

Last but not least …


De enthousiaste Sharon finaliseerde haar studies accountancy en fiscaliteit in Kortrijk. Het hoeft niet te verwonderen dat ze nog voor ze afstudeerde reeds een bediendecontract in handen had om te starten als klantverantwoordelijke bij het Titeca-team in Moeskroen.

Veelzijdig zacht


“Veerle, leerde me de kneepjes van het accountancyvak. Ik leerde snel verantwoordelijk en punctueel te zijn voor mijn klanten/dossiers. Voor een aantal cases ging ik ook mee de baan op met Emmanuel en zo ontdekte ik meteen hoe veelzijdig deze job wel is. Ik heb toen heel veel bijgeleerd.”

 

Sharon groeide gaandeweg van de meer operationele taken naar een adviserende rol bij besprekingen met klanten, fiscale controles en adviezen. Meer en meer leidde ze nieuwe medewerkers op, hielp ze hen groeien in hun job en begeleidde hen in de werkwijze van Titeca Accountancy.  Sharon straalt: “Kennis delen vind ik echt tof, ik doe het heel graag! Je kan mensen meenemen en doen groeien in hun job. Fantastisch als dat goed lukt en als collega’s gemotiveerd zijn en openstaan voor nieuwe uitdagingen.

 

 

Altijd thuis!


Sharon is een vaste waarde bij Titeca. Gedurende 17 jaar zag ze Titeca Accountancy enorm evolueren. Kantoren die erbij kwamen, de werkmethodes die veranderden, de groei van het personeel.

Haar click met Titeca? “Het tofste is het familiale gevoel. Je komt hier terecht bij mensen die goed met elkaar overweg kunnen en die elkaar steunen. Je hebt altijd iemand waarop je kan terugvallen. Ikzelf heb het gevoel dat ik in een familie terechtgekomen ben en niet zozeer in een klassieke werknemer/werkgeverrelatie. We zetten er samen onze schouders onder.”

 

 

Sociaal aandachtig


Als teamleader van het kantoor Moeskroen neemt ze, samen met de andere teamleaders, de verantwoordelijkheid op de werking van alle teams op de verschillende locaties te ‘streamlinen’. “We streven naar een uniforme werking.”

Open communicatie is haar stokpaardje. “Medewerkers moeten kunnen zeggen wat werkt, wat niet en wat kan verbeterd worden. Dat brengt ons het verste. Ik streef ernaar dat iedereen in team denkt en in team vooruit gaat.” Hier en daar is dat nog weleens zoeken, maar ze is vastberaden. Met haar zachte kracht zoekt Sharon ook collega’s op die wat geslotener zijn. Ze staat erop iedereen bij het team te betrekken.

Opnieuw nieuw


Maandelijks overlegt ze met de andere teamleaders en volgt ze de interne opleidingen van het kennis- en adviesteam SPE om zo alle laatste nieuwtjes uit de sector te leren kennen. “In die 17 jaar groeide ik zelf ook mee met een aantal ondernemers die ik reeds van bij het begin ondersteun. Er groeide een grote vertrouwensband en het doet me ook een groot plezier om te zien dat deze ondernemers ook succesvol zijn. Dat is ook het uitdagende aan mijn job, dat je geconfronteerd wordt met alle facetten van het ondernemersleven. Het is altijd opnieuw nieuw!”

 

 

Stiekeme levensgenieter


Sharon is wat je noemt een optimistische levensgenieter. Ze heeft een brede vriendenkring en gaat graag eens goed uit eten met een goed glas wijn. Elk weekend trekt ze erop uit. “Ik ben graag onder de mensen.”

 

Met haar bezige benen danst ze ook moeiteloos de salsa, swing, tango en chachacha. Pas de deux, in de maat …

 

Er zit ook een avonturier verborgen in Sharon. Eerder reisde ze naar Thailand, Mexico, … Elke dag deed ze er een nieuwe ontdekking op zoek naar de ware ‘couleur locale’.

 

Ze sluit sportief af, want af en toe gaat ze lopen om haar hoofd helemaal leeg te maken en haar batterij terug op te laden. Pure ontspanning, verstand op nul.

 

 

Mensen stuwen en duwen


 “Ik laat het op mij afkomen, ik pak het aan en ik zie wel waar ik uit kom.” Sharon is een doorzetter. “Ik geniet van de kleinste dingen, mijn man en ik zijn stiekeme levensgenieters. Je hebt maar één leven.”

In de toekomst wil ze haar team nog verder laten evolueren. “Ik blijf ook uitkijken naar de nieuwe uitdagingen die me voorgelegd worden door de klanten.”  Sharon… powered by soul power.

"Het tofste is het familiale gevoel.  Je hebt altijd iemand waarop je kan terugvallen. Ikzelf heb het gevoel dat ik in een familie terechtgekomen ben en niet zozeer in een klassieke werknemer/werkgeverrelatie. We zetten er samen onze schouders onder."

_84A9392.jpg

Gerelateerde verhalen