Nieuws  |  

20.04.2021

Titeca versterkt zich met figrz Oostende

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Titeca doet opnieuw van zich spreken met de aankondiging van een nieuwe, versterkende samenwerking. Sinds de oprichting in 1987 benadert Titeca haar klanten als adviseur in het algemeen, ver voorbij het pure boekhouden. “Ondernemers hebben nood aan een klankbord, iemand om ideeën mee af te toetsen en mee in gesprek te gaan. Vanuit die manier van werken zijn wij blijven groeien, en dat doen we vandaag nog steeds fier”, aldus oprichter Emmanuel Titeca. Titeca zet binnenkort samen met het gelijkgestemde figrz deze inspirerende aanpak voort in Oostende.

Titeca heeft in figrz, met een team van 28 medewerkers, een krachtige partner gevonden. De klant persoonlijk ontzorgen vanuit een langetermijnrelatie, op maat werken van diens behoeften en een eerste aanspreekpunt zijn in geval van vragen of bekommernissen. Volgens deze visie gaan Titeca en figrz Oostende samen in zee. Beiden willen een echte partner in life zijn voor hun klanten en uitbundig met hen co-ondernemen. Vanuit de positie als soulmate voelde Titeca aan dat het fysiek dicht bij de klanten moet zijn. Een verdere uitbreiding naar de kust was voor de accountancygroep dan ook een logische volgende stap. Na Knokke zal Titeca nu ook voet zetten in Oostende.

 

Krachten bundelen

Titeca CEO Fabian Missinne blikt trots vooruit op de nieuwe samenwerking: “Kwalitatief advies op maat, een verregaande klantenservice en een persoonlijke manier van werken, zijn sterktes die figrz typeren en die absoluut behouden blijven. Daar voegt Titeca de kracht van het groter geheel aan toe. Vanuit Roeselare mag figrz rekenen op een eigen ondersteunende IT-, HR-, administratie- en marketingafdeling. Specifieke vragen over successieplanning, overnamebegeleiding, financieringstechnieken of het uitwerken van strategische businessplannen, kunnen hun klanten vanaf nu stellen aan de Titeca Experten. Dit team van gespecialiseerde in-house experts biedt advies volgens de specifieke noden in de verschillende levensfases van de ondernemer en de onderneming. Verder gaan Titeca & figrz samen nog sterker inzetten op de juiste digitalisering, zodat er meer tijd en ruimte vrijkomt voor wat écht telt: de klanten persoonlijk en proactief adviseren & ontzorgen. En dat doorheen hun hele levensloop.”

 

Toekomstperspectief

Die langetermijnvisie is precies wat ook figrz vooropstelt. “Door het samengaan willen wij zowel de continuïteit van het kantoor, een doorlopende service voor de klant en doorgroeimogelijkheden voor ons team realiseren”, vertelt figrz-oprichter Jan Vercruysse. “We vinden het belangrijk dat we dat kunnen doen met een partner die een echte aanstekelijke drive heeft, gelijke ambities vooropstelt en streeft naar dezelfde normen en waarden als dat wij zelf doen. In Titeca hebben wij die metgezel gevonden”. In dat perspectief treden Steffie Ver Eecke en Pascal Tourlemain, partners bij figrz, ook toe als vennoten bij de Titeca-groep, zodat ook hun kennis en ervaring mee zullen bijdragen aan Titeca’s langetermijnvisie. Jan Vercruysse blijft als businesspartner actief bij Titeca Oostende, dat ook de locatie in de Lijsterstraat behoudt.

 

Gedeelde missie

De nieuwe samenwerking tussen Titeca en figrz zal zich voornamelijk uiten in een nog verregaandere dienstverlening. Hiermee blijven zij verder bouwen aan een gedeelde missie: De belangrijkste vertrouwenspersoon zijn van ondernemers & zelfstandigen door vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid te informeren, inspireren en adviseren. En dat bij het nemen van elke toekomstbepalende beslissing. Die missie maakt Titeca waar met 260 medewerkers verspreid over 11 kantoren. “Samen bedient ons team klanten op een warmmenselijke manier”, vertelt Missinne. “Titeca blijft uitbreiden, maar organiseert haar dienstverlening heel persoonlijk en lokaal: dicht bij de klant en op maat van elke specifieke situatie.”