Bouw

Titeca ondersteunt je met

  1. verwerking en rapportering op maat
  2. proactief advies
  3. opbouwen van een sterk netwerk
Leg de focus terug op je eigen vakmanschap
Als aannemer of bouwheer lig je niet enkel wakker van het correct afleveren van werven, maar word je ook geconfronteerd met heel wat vragen en strenge reglementen. Sommige zaken zijn zo specifiek dat je zelf op onderzoek moet gaan, en dat kan extra tijd innemen. Vertrouw op Titeca om je bij te staan in alle vragen en fiscale puzzelstukken die eigen zijn aan de bouwsector. Zo kan jij je blijven focussen op je eigen vakmanschap.

Hoe kan Titeca mij ondersteunen?

Op Titeca kan je bouwen. We helpen jouw financiële zaken boekhoudkundig te verwerken, kijken marges voor je na, bekijken hoe je jouw onderneming fiscaal kan optimaliseren of nemen je investeringsplan onder de loep. We maken de vergelijking met de cijfers van sectorgenoten en zorgen steeds voor een rapportering op maat, door de klemtoon te leggen op wat voor jouw bedrijf belangrijk is. En dat alles volgens de meest actuele wetgeving.
Daarnaast zijn we al jarenlang thuis in zeer specifieke materie binnen de bouwsector. Denk maar aan de meldingsplicht van een bouwplaats of de inhoudingsplicht voor onderaannemers. Zo kunnen we je proactief adviseren, mogelijkheden toelichten of waarschuwen voor eventuele valkuilen wanneer nodig. Onze collega-experts staan klaar aan de zijlijn en zijn op elk moment beschikbaar om je persoonlijk bij te staan.
Dankzij ons groot netwerk en uitgebreid klantenbestand in de bouwsector kunnen we je in contact brengen met collega-ondernemers, toekomstige klanten en andere spelers op de markt. Een sterk netwerk is goud waard, dus ook hier helpen we je graag mee.

Enkele sociaalrechtelijke verplichtingen uit de bouwsector

Aangifte der werken

De aannemer op wie de opdrachtgever een beroep doet voor het uitvoeren van
sommige werkzaamheden, dient onder bepaalde voorwaarden bij de RSZ een melding te doen van de werken en diensten.

Aanwezigheidsregistratie

Check in @ work is de aanwezigheidsregistratie van een aannemer en zijn aangestelden (werknemers en/of onderaannemers) die werken in onroerende staat verrichten. Het betreft een dagelijkse verplichting om de aanwezigheid van personen op de werf te registreren vóór de aanvang van de werken.

Hoofdelijke aansprakelijkheid

We onderscheiden hoofdelijke aansprakelijkheid voor loonschulden en hoofdelijke aansprakelijkheid voor sociale/fiscale schulden.

De RSZ aandachtspunten in de bouwsector kan je vinden in onze brochure:

Levenslus Titeca

Een pro aan je zij, in elke fase van het ondernemerschap!

Voor elke vraag of uitdaging waar je als ondernemer mee te maken krijgt, staat er een Titeca pro accountant of expert aan je zij, die met de juiste kennis en ervaring én met proactieve, professionele en productieve attitude, een oplossing op maat kan bieden.

Een vraag?

Maken we samen grootse projecten waar? Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek of bijkomende info.

Nieuws en verhalen uit deze sector