Een praktische blik op duurzaam ondernemen

Titeca Pro Academy, voor en door ondernemers
– van theorie naar oplossing

Wanneer? 15 mei 2024 vanaf 18.00 uur
Waar? T-Room: Heirweg 198, 8800 Roeselare

Laat je inspireren op de Titeca Pro Academy!

‘Duurzaamheid’ is niet zomaar een trend. Het gaat om groen denken, duurzaam handelen, en begrippen als ESG, CSRD, en taxonomie echt begrijpen en toepassen. Maar hoe integreer je duurzaamheid in jouw onderneming? Dat is waar velen tegenaan lopen.

Op onze Titeca Pro Academy bekijken we duurzaamheid met een praktische blik.

We brengen je samen met 4 ondernemers die al grote stappen hebben gezet naar een duurzamere bedrijfsvoering. In openhartige gesprekken delen zij hun pad naar succes: de uitdagingen, de overwinningen, en vooral, de praktische stappen die ze hebben genomen.

Deze ondernemersavond belooft je échte verhalen, de mogelijkheid om vragen te stellen en te netwerken met mensen die, net als jij, helemaal mee zijn in de duurzaamheidsgolf.

Onze ESG expert Stijn Hugues neemt je vanuit de theorie achter de duurzaamheidsrapportering (ESG) en de Belgische wetgeving en de Green Deal mee naar de praktijk en interviewt 4 ondernemers.

  • Pieter De Brabandere (De Brabandere) en Alexander Verduyn (Verduyn) delen hun ervaringen over de stappen die zij gemaakt hebben op ecologisch vlak (E – ESG): het circulaire Eco-Beton bij De Brabandere en het zero-waste plan van Verduyn om elk stuk van de wortel te gebruiken.

     

  • Jurka Vanthournout (Titeca Pro Accountants & Experts) vertelt over hoe Titeca het voortouw neemt op de pijlers Social (S) en Governance (G). Denk maar aan de fluïde bedrijfsstructuur, initiatieven rond welzijn op het werk en de continue aandacht voor levenslang leren bij de medewerkers.

     

  • Tot slot sluit ook Dimitri Barbe (Springbok) aan met handige tips & tricks over hoe je duurzaamheid kan gebruiken als hefboom in je ondernemingscommunicatie.

Al netwerkend onder gelijkgestemden sluiten we de avond af. Spreek ook zeker onze pro experts aan die jou kunnen helpen met het verankeren van duurzaamheid in jouw bedrijfsstrategie.

Om de kwaliteit van de avond te garanderen zijn de plaatsjes beperkt.

De inschrijvingen voor deze Pro Academy zijn helaas afgesloten. Houd zeker onze website en social media in de gaten voor toekomstige evenementen.

Datum

Locatie

Inschrijven

Programma

Beste deelnemer, tijdens ons event zullen we beperkte sfeerbeelden maken. Deze zijn bedoeld om op onze website en sociale media te plaatsen. Mocht je wensen om niet herkenbaar afgebeeld te worden, gelieve dan de organisator hierop attent te maken.