Nieuws  |  

4.07.2024

BOFISC en Titeca gaan samen onder de Titeca-familie

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Titeca pro accountants & experts, één van de toonaangevende leiders binnen accountancy, en gerenommeerd sectorgenoot BOFISC kondigen met trots aan dat zij vanaf 1 juli 2024 als één familie de toekomst tegemoet gaan, onder de naam Titeca pro accountants & experts. Deze strategische stap versterkt niet enkel de marktpositie van beide organisaties, maar is ook een belangrijke mijlpaal in de gezamenlijke strategie om duurzaam te groeien en future-proof te innoveren. “We kijken ernaar uit om de hedendaagse uitdagingen die voor ons liggen samen aan te pakken en nóg verder te gaan voor onze klanten en medewerkers.”

 

“We zijn verheugd om BOFISC te verwelkomen in de Titeca-familie,” vertelt Jurka Vanthournout, CEO bij Titeca. “Dankzij dit samengaan versterken wij de lokale aanwezigheid aanzienlijk in West-Vlaanderen. We maken een stevige groeibeweging, maar groeien louter om ‘groter te worden’, past niet in onze duurzame visie. Deze stap laat ons allebei toe om kansen te creëren voor onze klanten en medewerkers. En vooral: om samen mét hen te groeien. Enerzijds kunnen we in een continue veranderende wereld nog breder tegemoetkomen aan de nieuwe behoeften van onze klanten, hen nog verregaander ontzorgen en onze duurzame ondernemersrelaties blijven versterken. Anderzijds brengt dit samengaan uitgebreide mogelijkheden tot professionele ontwikkeling en groei mee voor al onze collega’s.”

 

Think big, act small

BOFISC staat als gevestigde naam in de accountancysector bekend om zijn voortreffelijke boekhoudkundige en fiscale expertise. “We kijken uit naar een mooie kruisbestuiving waarbij we elkaars sterktes omarmen, zodat we nog beter in staat zijn om impact te maken voor onze klanten”, vertelt BOFISC-bestuurder Brecht Vanderper. “De krachtenbundeling is er gekomen vanuit een diepgewortelde match in onze visie en missie. Ons motto ‘think big, act small’ sluit helemaal aan bij Titeca’s aanpak. Allebei zijn we groeiende organisaties die een brede professionele dienstverlening aanbieden. Toch behouden we op elk moment ons familiaal en laagdrempelig karakter. Ook bij deze volgende stap blijven wij heel dicht bij onze klanten staan, als een eeuwige metgezel en vertrouwenspersoon. En dat bij elke professionele én persoonlijke stap doorheen het leven.”

 

Dromen realiseren

“In een wereld waar private equity alomtegenwoordig wordt, blijven wij als vrije beroepers trots onze eigen visie waarmaken en ons groeiverhaal versterken met waardevolle samensmeltingen in de regio”, vertelt Managing Partner Bram Cornelis. “Daarmee groeit ook onze vennotengroep met drie nieuwe leden uit het BOFISC-team: Brecht Vanderper, Günther Mullier en Jelle Vandewalle.” Die laatste zal ook nauw met CEO Jurka Vanthournout samenwerken vanuit het directieteam. Emmanuel Titeca, oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur verwelkomt Brecht Vanderper daarnaast ook als medebestuurslid. Verder zullen Frank Soenen, Xavier Pattyn, Mireille Ghekiere, Koen de Taeye en Barbara Vannieuwenborgh als business partners een belangrijke rol blijven vervullen binnen de organisatie. “De visie van BOFISC sluit naadloos aan op die van Titeca. Inspirerend ondernemerschap ondersteunen op een proactieve, productieve, professionele en vooràl persoonlijke manier, dat is waar wij nu samen voor gaan.”

 

Op de foto zien we van links naar rechts:
Frank Soenen (bestuurder Bofisc Roeselare), Bram Cornelis (managing partner Titeca), Xavier Pattyn (bestuurder Bofisc Tax & Legal), Jurka Vanthournout (CEO Titeca), Emmanuel Titeca (voorzitter Raad van Bestuur Titeca), Brecht Vanderper (bestuurder Bofisc Ardooie), Jelle Vandewalle (bestuurder Bofisc Houtland), Günther Mullier (bestuurder Bofisc West)