Nieuws  |  

22.01.2021

Accountancy- & adviesgroep TITECA verankert haar roots nog sterker in West-Vlaanderen

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

‘Dicht bij de klant staan en samen successen realiseren door co-ondernemen, in elke fase van het ondernemerschap.’  Het motto van oprichter Emmanuel Titeca blijft nog steeds de basis voor het DNA van Titeca.

De accountancy- en adviesgroep slaagt hierin dankzij de expertise van haar 220 medewerkers verdeeld over tien vestigingen in West- & Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Door nu de krachten te bundelen met het gelijkgestemde Kortrijkse Fibo-Consult versterkt Titeca verder haar waarden en positie.

De bekwame mensen achter de onderneming, dat is de grote kracht van Fibo-Consult. Het team staat garant voor een jarenlange ervaring in familiale opvolging, successieplanning, herstructureringen, fusies en overnames. Steeds met de focus op een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak.

Charlot Depoortere, één van de drijvende krachten achter Fibo-Consult, is vanaf januari kantoordirecteur van Titeca Kortrijk. Aan haar zijde staan business leaders Hendrik Ingelbeen en Guy Depoortere. In 2022 verhuist het hele team naar een nieuw pand in ‘t Hoge te Kortrijk, naast fitness De Kaai en kinderdagverblijf ‘t Hoogappeltje.

 

 

Samen groeien

Fibo-Consult en Titeca hebben in elkaar de juiste partner gevonden. In dit nieuwe partnership delen zij dezelfde visie en stellen zij waarden als betrokkenheid, persoonlijk klantcontact, en resultaatgerichte begeleiding op maat voorop. Samen blijven zij innoveren en klanten gepassioneerd nauw begeleiden in een gedigitaliseerde accountancywereld. De samenwerking zal zich kenmerken door een sterke dienstverlening voor zowel KMO’s als grote ondernemingen, en dat volledig volgens de behoeften van de klant.

 

Partner in Life

Die behoeften liggen voor elke onderneming anders. Titeca’s stokpaardje is daarom toepasselijk: “Naast gedigitaliseerde accountancy, een zeer brede advies- en dienstverlening, in elke fase van het professionele én privéleven van de ondernemer”. Ook het professioneel opzetten van individuele groeitrajecten voor ondernemers zal binnenkort tot de dienstverlening van Titeca behoren. Dit alles draagt bij tot een nog gerichtere begeleiding en proactief advies op maat, waardoor Titeca een solide partner in life is voor haar klanten.

 

Digital convenience

Titeca faciliteert dat nauwe partnerschap met de klant voornamelijk in persoon, maar ook online. Het bedrijf zet reeds jaren in op digitalisering om nieuwe vormen van snelle & accurate dienstverlening te bewerkstelligen. Zo is er de digitale ‘butler’ James: een platform dat de ondernemer begeleidt in het volledig digitaal organiseren van de boekhouding en 24/7 realtime inzicht geeft via online rapportering. Daarnaast biedt Titeca de ondernemer ook een persoonlijk online inventarisatiesysteem aan en werkt het in 2021 aan een AI-project dat de klant nog meer data-inzicht biedt.

Fibo-Consult grijpt dankzij de integratie nu de mogelijkheid om samen verder digitaal te vernieuwen. Hun bestaande klanten zullen kunnen blijven rekenen op een vertrouwd aanspreekpunt en kunnen daarnaast een beroep doen op de uitgebreide diensten van Titeca.

 

Continuïteit in het partnership

Onder impuls van huidig CEO & partner Fabian Missinne voeren de partners van Titeca jaarlijks een krachtig beleid. Diversiteit staat binnen het partnership voorop, wat een continuïteit in dienstverlening en een sterke toekomstvisie mogelijk maakt. Want Titeca wil er ook in de verre toekomst altijd blijven staan voor de klant. Net omdat Charlot Depoortere dezelfde normen en waarden van Titeca deelt, en haar expertise toegevoegde waarde biedt voor de groep, wordt ook zij partner. Eerder dit jaar versterkten ook Corneel Maertens, Directeur Corporate Development, en Geert De Somere, kantoordirecteur Gent, het partnership.