Nieuws  |  

29.09.2020

Corona-versoepelingen: recepties, shoppen en reizen.

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

De Nationale Veiligheidsraad kondigde recent een aantal versoepelingen aan die van toepassing zijn op events, buitenlandse reizen en het winkelen.  Onze Titeca experten zetten ze hier voor jou op een rijtje.

 

Georganiseerde recepties

Op recepties die verzorgd worden door een professionele traiteur of cateraar geldt geen limiet meer op het maximaal aantal aanwezige gasten. Voor deze recepties gelden dezelfde regels als voor de Horeca, met dien verstande dat er op deze recepties wél vrij mag worden rondgewandeld.  Dansen blijft echter uit den boze.

Op privé-bijeenkomsten blijft het maximaal aantal gasten beperkt tot 10 personen. Op activiteiten die in verenigingsverband georganiseerd worden mogen echter 50 personen aanwezig zijn. Deze versoepeling geldt ook voor de privé-recepties na een uitvaart: ook daar mogen 50 gasten aanwezig zijn.

Op huwelijken, communies, recepties, die in de privésfeer georganiseerd worden mogen er dus slechts 10 personen aanwezig zijn. Doet men daarentegen een beroep op een professionele cateraar, dan mag men in principe een onbeperkt aantal gasten uitnodigen.

 

Shoppen in groep in winkels of op markten

Winkelen kan terug in groep. De verplichting om alleen te winkelen of in het gezelschap van één andere vast contact valt dus weg. Winkeluitbaters moeten er echter nog steeds over waken dat zij slechts één klant per 10m2 toelaten.

Ook de markten en kermissen mag men nu in groep opzoeken. Bovendien mogen er op vandaag 400 personen aanwezig zijn, dat was vorige maand nog 200.

 

Buitenlandse reizen

Reizen naar rode zones is niet meer verboden, maar strikt afgeraden. Bij terugkeer moet men op vandaag in quarantaine gedurende 7 dagen. Bovendien moet er op de 5e dag een corona-test afgenomen worden. Deze verplichtingen gelden evenwel niet voor de personen die een zelfbeoordelingstest hebben afgelegd, en voor zichzelf geoordeeld hebben dat er geen risico op besmetting is.

 

En de bubbels…?

De bubbels vallen volledig weg. Op privé-bijeenkomsten mogen op vandaag nog steeds slechts 10 personen tegelijk aanwezig zijn, maar als blijkt dat het om ‘nauwe en duurzame contacten’ gaat, valt zelfs de social-distancing verplichting volledig weg.

De versoepelingen omtrent het winkelen en groep en de georganiseerde recepties gaan in op 1 oktober. De reisversoepelingen zijn op vandaag al in werking.

 

Heb je hieromtrent bijkomende vragen? Je kan ons steeds bereiken via het nummer 051 26 82 68 of via e-mail naar info@titeca.be.