Nieuws  |  

22.05.2023

Ondernemers klaar voor het nieuwe normaal

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Om onze aanwezigheid en het nieuwe kantoor in Kortrijk in de kijker te plaatsen organiseerden we op dinsdag 16 mei een grootse Ondernemersavond. Ruim 250 West-Vlaamse ondernemers tekenden present. Zij werden door technologiegoeroe Peter Hinssen binnengeleid in het nieuwe normaal.

Sinds november vorig jaar zijn onze Kortrijkse collega’s actief in het nieuwe gebouw op ’t Hoge in Kortrijk. Net voor het Hemelvaartweekend werd ook ondernemend groot-Kortrijk uitgenodigd om een kijkje te nemen in het kantoor. Na een verwelkoming door vennoot en kantoorverantwoordelijke Charlot Depoortere en eentje van vennoot Emmanuel Titeca werden de aanwezigen door middel van voorstellingen van de talenten van Titeca-medewerkers rondgeleid op de verschillende verdiepingen van het statige gebouw.

Op de parking was een luxetent opgetrokken waar tech-ondernemer Peter Hinssen de 250 aanwezigen meenam in The Never Normal. In een boeiend exposé legde Hinssen uit hoe zijn favoriete boek Being Digital van Nicholas Negroponte uit 1995 nog volop relevant is. Maakte hij met een knipoog verwijzingen naar zijn gezin en zijn Apple Chapel in het Oost-Vlaamse Mater, maar kwam hij vooral met een opvallend besluit: “De tijden waren nog nooit zo spannend als nu. Sinds de computer Deep Blue schaakgrootheid Kasparov wist te verslaan, is niets meer onmogelijk of niets meer ondenkbaar.”

Be prepared was de boodschap voor de aanwezige ondernemers die achteraf konden napraten bij een walking dinner alvorens de voorziene shuttledienst hen opnieuw naar hun wagen bracht.