Nieuws  |  

18.07.2022

Wacht niet langer om de statuten van je VOF, CommV of maatschap te conformeren 

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Je hebt het misschien al eens ergens opgevangen, het oude Wetboek van vennootschappen (W.Venn.) werd vervangen door het Wetboek van vennootschappen en verenigingen (WVV). 

De statuten van heel wat bestaande vennootschappen en verenigingen zijn er op vandaag nog steeds opgesteld onder het oude Wetboek van vennootschappen.  

De deadline voor de conformatie van de statuten van bestaande vennootschappen en verenigingen is 1 januari 2024, hetgeen betekent dat op deze datum de statuten van alle bestaande vennootschappen en verenigingen moeten zijn aangepast aan het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, inclusief deze van de vennootschappen onder firma (VOF) en commanditaire vennootschappen (CommV’s).    

Maatschappen zijn ook vennootschappen, zodat zij ook onderhevig zijn aan het Wetboek van vennootschappen en verenigingen zodat de conformatie tegen 1 januari 2024 ook voor de maatschappen geldt. 

Heb je geen specifieke reden om te wachten, dan raden wij je om de conformatie niet langer uit te stellen en hier onverwijld werk van te maken.  

De statuten van je VOF, CommV of maatschap kunnen onderhands gewijzigd worden, hetgeen betekent dat de tussenkomst van een notaris niet vereist is.  

 

Heb je hieromtrent nog vragen of wens je bijstand bij de conformatie?  

Contacteer je klantverantwoordelijke bij Titeca.