Nieuws  |  

14.04.2021

UBO: Termijn verplichte jaarlijkse bevestiging verlengd naar 31.08

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Bent u al op de hoogte van de verplichte jaarlijkse bevestiging van het UBO register?

Alle registraties die werden uitgevoerd vóór 30 april 2020 werden door het register automatisch bevestigd. Hierdoor kregen deze registraties de nieuwe uiterlijke datum van 30 april 2021. Er was dan ook tot die datum tijd om de verplichte bewijsstukken op te laden en opnieuw te bevestigen.

 

Er werd beslist (13 april 2021) om deze termijn te verlengen naar 31 augustus 2021.

  • Indien Titeca voor u in het verleden al een nieuwe registratie, wijziging of bevestiging heeft uitgevoerd, dan zullen wij deze verplichting voor u in orde brengen. U hoeft hier zelf geen stappen te ondernemen.
  • Indien Titeca voor u nog geen acties heeft ondernomen op het UBO register, dan willen wij u er via deze weg nog even aan herinneren om deze verplichting niet uit het oog te verliezen. Vanaf 1 september 2021 zullen de informatieplichtigen namelijk sancties moeten ondergaan bij het niet naleven van deze verplichting.

 

Het UBO register stuurt telkens 1 maand op voorhand de melding indien een bevestiging vereist is.

Check dus zeker eens de E-Box van de vennootschap via MyMinFin.

 

Indien wij u kunnen ontzorgen door de verdere afhandeling op ons te nemen,dan mag u gerust contact opnemen met uw klantverantwoordelijke via het nummer 051 26 82 68  of via e-mail naar info@titeca.be.