Nieuws  |  

9.04.2020

Alternatieve aanvraagprocedure voor corona hinder- en compensatiepremie

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Heel wat ondernemers hebben op geen enkele manier de mogelijkheid om digitaal een aanvraag voor de Vlaamse coronahinderpremie in te dienen, noch om hun accountant hiervoor digitaal te mandateren via het Vlaamse Toegangs- en Gebruikersbeheer. 

Het ITAA (Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten) heeft nu bij minister Crevits een alternatieve aanvraagprocedure bepleit en bekomen voor deze ondernemers.

Deze werkwijze bestaat erin dat de ondernemer of zijn accountant via e-mail de nodige gegevens van de ondernemer doorstuurt naar corona@vlaio.be.

Hierin wordt het ondernemingsnummer van de betreffende ondernemer vermeld en ook volgende gegevens:

  • een korte beschrijving van de activiteiten (die moeten sluiten).
  • facultatief: de website-url.
  • indien het een eenmanszaak betreft; bevestiging dat die in hoofdberoep wordt uitgeoefend, of in bijberoep met betaling van de sociale bijdrage zoals in hoofdberoep.
  • de normale openingsdagen en -uren van de zaak.
  • het rekeningnummer van de onderneming.
  • de contactgegevens (telefoon) van de accountant en van de ondernemer, mét vermelding wie er bij voorkeur gecontacteerd wordt.

 

Indien nodig zal het contactcenter van VLAIO telefonisch contact opnemen met de ondernemer of met de accountant om de gegevens van de ondernemer aan te vullen.

Wat betreft de compensatiepremie werd dit nog niet officieel bevestigd door Vlaio noch zijn er hieromtrent verdere details inzake de aanvraagprocedure beschikbaar.

Uiteraard kan je steeds contact opnemen met je klantverantwoordelijke om je te begeleiden bij vragen omtrent de hinder- en compensatiepremie.

 

Mede dankzij het in kaart brengen van de uitdagingen waarmee onze klant-ondernemers geconfronteerd worden, kon Titeca-partner Alex Soete via het ITAA, bij minister Crevits een gegronde alternatieve procedure bekomen voor ondernemingen die een digitale aanvraag niet (zelf) kunnen voltooien.