Nieuws  |  

31.07.2020

Corona-beperkingen en -verplichtingen in de Horeca- en Evenementensector

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

In de horecazaken wordt het maximaal aantal personen per tafel gereduceerd tot 10, kinderen jonger dan 12 meegerekend. Deze 10 personen moeten bovendien steeds deel uitmaken van éénzelfde vaste bubbel. Zelfs wanneer de vaste bubbel die bestaat uit  het gezin, de 5 extra personen die zij mogen zien, en de kinderen jonger dan 12  meer dan 10 personen bevat, dan nog mogen er slechts maximaal 10 van hen samen zetelen aan tafel.  Van een “bijkomende” bubbel van 10 personen is dus helemaal geen sprake meer.

Daarnaast moeten zowel het keuken- als het zaalpersoneel te allen tijde een mondmasker dragen, zelfs wanneer een afstand van 1.5m met het overig personeel of de klanten kan worden gerespecteerd. Klanten mogen hun mondmasker slechts afnemen wanneer ze aan tafel zitten.

Op recepties, banketten, en alle overige bijeenkomsten met een privékarakter (denk bijvoorbeeld aan trouwfeesten, babyborrels, …) mogen slechts 10 personen aanwezig zijn, die bovendien allemaal deel moeten uitmaken van dezelfde vaste bubbel. Op recepties en andere evenementen die voor het brede publiek worden georganiseerd en binnen doorgaan mogen 100 personen aanwezig zijn. Gaan deze bijeenkomsten voor het brede publiek daarentegen buiten door, dan mogen er 200 personen aanwezig zijn.

Ten slotte moeten naast de restauranthouders, ook de eigenaars van de feest- en receptiezalen de contactgegevens van hun bezoekers opvragen, en deze gegevens gedurende 14 dagen bijhouden. Restauranthouders worden enkel verplicht de gegevens bij te houden van klanten die aan tafel zetelen. Klanten die louter een take-awaymaaltijd komen ophalen moeten hun gegevens dus niet achterlaten.

Om de heropening van de horeca te begeleiden heeft de FOD Economie een gids met tips en communicatiedragers samengesteld om de restaurant- en café-uitbaters te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten: https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/toegelaten-economische/coronavirus-raadgevingen-voor

 

Indien je vragen, aarzel niet om contact op te nemen met jouw klantverantwoordelijke of rechtstreeks met onze subsidie-expert.  Je kan ons steeds bereiken via het nummer 051 26 82 68  of via e-mail naar info@titeca.be.