Nieuws  |  

7.02.2024

Titeca pro accountants & experts genomineerd voor Yuki Sustainability Award 2024

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Op 6 februari reikte online boekhoudplatform Visma | Yuki de jaarlijkse Yuki Awards uit, waarbij Titeca pro accountants & experts samen met PKF Bofidi en Creative Finance werd genomineerd voor de àllereerste Yuki Sustainability Award. PKF Bofidi mocht de award in ontvangst nemen.

“Proficiat aan de winnaar!”, feliciteert CEO Jurka Vanthournout. “In de accountancysector trekken wij allemaal samen aan hetzelfde zeil, vanuit onze gedeelde verantwoordelijkheid om ondernemers verder vertrouwd te maken met duurzaamheid. Heel mooi dat duurzaam ondernemen dankzij deze award extra aandacht krijgt.”

“Duurzaamheid en ondernemen, dat gaat voor ons hand in hand”, gaat Jurka Vanthournout verder. “Het leeft al sinds dag één vurig in onze visie en het komt tot uiting in alles wat we doen. Vanzelfsprekend zetten wij bijzonder hard in op vergroening. Denk maar aan het gebruik van zonnepanelen & warmtepompen, de elektrificatie van ons wagenpark en steeds verregaandere digitalisering. Maar wij zien duurzaamheid nog veel ruimer. Warm inzetten op het mentaal welzijn van onze collega’s. Een inspirerende en motiverende werkplek bieden waar mensen betrokken samenkomen. Onze mannelijke en vrouwelijke collega’s op dezelfde manier verlonen. Persoonlijke klantencontacten laten uitgroeien tot waardevolle langetermijnrelaties. Solidariteitsacties opzetten voor onder meer De Warmste Week. Met uitsterven bedreigde dieren adopteren als WWF-partner. Ook dat vinden wij belangrijk. En daarin zijn wij niet alleen. Onze maatschappij voelt steeds meer aan dat duurzaamheid nog zoveel verder gaat dan zorgen voor het klimaat. Het is een verhaal over respect, gezondheid, welzijn, gerechtigheid en gelijkheid dat zich volop in onze cultuur nestelt.”

ESG

“Er komt de volgende jaren heel wat nieuwe regelgeving rond duurzaamheid op ons af, denk maar aan de ESG-rapporteringen. Al voelen die voor Titeca niet aan als een verplichting, integendeel. Hoewel de rapportering pas vanaf 2025 verplicht is, maken wij dit jaar alvast zo’n ESG-rapport op. In het duurzaamheidsverhaal heeft iedereen een rol te spelen. Elk individu én bedrijf. Als organisatie vinden wij het belangrijk om die verantwoordelijkheid op te nemen, omdat wij geloven dat we dingen op een positieve manier kunnen en moéten veranderen. Voor onszelf, maar ook voor onze 14.000 klanten die we elke dag opnieuw inspireren om kleine stappen vooruit te nemen in het duurzaamheidsverhaal.”

VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Titeca’s duurzame visie werd ook opgemerkt door Voka, het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. “Voka selecteerde ons vorig jaar om deel te nemen aan hun duurzaamheidstraject. Samen met een team van experten en ervaringsdeskundigen werkten wij het afgelopen jaar een actieplan uit, gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de VN. Dankzij dat plan hebben we duurzaamheid nog verder verankerd in onze organisatie en kunnen we nog gerichter naar onze doelstellingen toewerken. Een prachtige toevoeging op wat we tot nu toe al deden. In april zal Voka onze inspanningen evalueren. Krijgen we een positieve beoordeling? Dan mag Titeca als laureaat het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen. Een bijzondere eer. Al voelen we natuurlijk de grootste voldoening bij het feit dat onze organisatie opnieuw een stuk duurzamer is geworden.”

Meer weten over duurzaam ondernemen?

Aarzel zeker niet ons hier te contacteren bij vragen.