Nieuws  |  

7.10.2022

Wat betekent “Mijn Verbouwpremie” voor jou als ondernemer?

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Het is algemeen bekend. De Vlaming heeft een baksteen in de maag. Maar door de stijgende kosten en de energiecrisis zorgt die baksteen vaak voor een stevig kostenplaatje. Wist je dat de Vlaamse Overheid via MijnVerbouwpremie steunmaatregelen voorziet om renovaties en energiebesparende investeringen aan te moedigen? Ook voor zelfstandigen en ondernemers? Wij geven je graag de voornaamste “wistjedatjes” mee. 

Wist je dat… 

  • … je de vele Vlaamse energie- en renovatiepremies voortaan via één onlineloket kan aanvragen? Via MijnVerbouwpremie kan je premies aanvragen vanaf 1 oktober 2022, maar je kan ook steun aanvragen voor werken die al eerder zijn gestart. Tot eind 2022 kan je 2 jaar en 3 maanden terugkeren. Vanaf 1 januari 2023 is dat nog slechts 2 jaar.  
  • … niet enkel particulieren maar ook zelfstandigen en ondernemingen MijnVerbouwpremie kunnen aanvragen voor een bestaand gebouw? Het maakt niet uit of je eigenaar bent van het gebouw of als je dit gebouw enkel huurt. Het maakt ook niet uit of dit gebouw voor bewoning bestemd is of als bedrijfsgebouw dient. Ook investeringen aan een loods, een fabriekshal of een kantoorruimte komen dus in aanmerking.  
  • … de steun die je als ondernemer kan aanvragen, ook geldt voor de standaard gekende energiebesparende investeringen (dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, warmtepomp, zonneboiler, warmtepompboiler)? 
  • … de omvang van de steun varieert afhankelijk van de energiebesparende investering die je doet? De basispremie voor een geothermische warmtepomp bv. bedraagt 4000 EUR en max 57.000 EUR. 
  • … de premie uiterlijk 1 jaar na de aanvraag wordt terugbetaald? 

Wil je een simulatie van de omvang van de premie of bijstand bij het aanvragen? Neem dan contact op met je klantverantwoordelijke bij Titeca of onze subsidie expert.