Nieuws  |  

21.03.2024

Hoe beperkt Titeca Pro Accountants & Experts haar emissies?

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Titeca Pro Accountants & Experts zet groot in op duurzaamheid, met de elektrificatie van het wagenpark als speerpunt. We gaan in gesprek met Barbara Sergeant en Lien Vandecaveye, twee van onze eigen fleet-collega’s. “Duurzaamheid is sinds dag één een kernwaarde van Titeca,” stelt Barbara. “Het beperken van onze emissies is daar een direct gevolg van.”

 

Hoe verliep de transitie?

Het initiatief voor een elektrisch wagenpark vindt zijn oorsprong in de zomer van 2022, ten tijde van veranderende autofiscaliteit in België. “We hebben de ontwikkelingen nauwlettend gevolgd en begin 2023 konden we onze concrete plannen voorleggen,” vertelt Lien.

De transitie naar elektrische voertuigen werd door het bestuur en management van Titeca snel omarmd, al waren de medewerkers in eerste instantie wat terughoudend. Barbara gaat verder: “Er was zeker enige bezorgdheid bij het personeel. Maar dankzij onze duidelijke bedrijfsvisie, gedetailleerde plannen en de early adaptors onder ons, staat inmiddels iedereen achter het duurzame beleid.”

 

Welke stappen hebben we doorlopen?

De weg naar elektrificatie omvatte verschillende stappen: van het informeren van verantwoordelijken over de nieuwe autofiscaliteit tot het bepalen van de ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) voor elk functieprofiel. “We hebben niet alleen zorgvuldig modellen van wagens geselecteerd, maar ook een gehele laadinfrastructuur opgezet, inclusief laadpassen en budgetten, en natuurlijk ook een aangepaste car policy,” legt Lien uit.

 

Wat brengt de toekomst?

“De toekomst ziet er veelbelovend uit, we zitten zeker niet stil,” zegt Barbara optimistisch. Titeca is actief op zoek naar flexibele laadoplossingen en werkt aan een slim parkeerbeleid. “Tegen de zomer van 2029 zullen alle bedrijfswagens volledig elektrisch zijn,” voegt ze eraan toe.

Lien onthult ook dat het bedrijf van plan is om binnenkort een fietsleaseprogramma uit te rollen, als onderdeel van hun streven naar meer duurzame mobiliteitsopties. “Wij willen inspirerend ondernemerschap bevorderen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere maatschappij,” besluit zij.

 

Ben je net zoals wij helemaal pro duurzaamheid? Check dan onze duurzaamheidspagina.

Aarzel zeker niet ons hier te contacteren bij vragen.

Wil je graag dit onderwerp proactief aanpakken zodat ook jij kan impact maken om een duurzamere wereld te creëren? Maak dan hier een afspraak met onze pro experts!