Nieuws  |  

28.03.2024

Hoe zet Titeca Pro Accountants & Experts duurzaam in op mensen?

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Benieuwd hoe je duurzaamheid kan verankeren in jouw bedrijfsstrategie? Laat je inspireren op de Titeca Pro Academy!

 

“We geloven sterk in het potentieel van onze mensen. Ze zijn ons meest waardevolle werkkapitaal, en door te investeren in hun welzijn, tonen we hoeveel we ze waarderen,” legt general manager Lizbeth Nowé uit.

 

Meten is weten

“Vorig jaar behaalden we voor de eerste keer het Great Place to Work-label, daar gaan we dit jaar opnieuw voor,” vertelt Lizbeth. Dit label, wat je verdient via een tevredenheidsenquête bij alle medewerkers, onderstreept de inzet van Titeca voor werkgeluk, teamverbondenheid en een sterke relatie met elkaar maar ook met de leidinggevenden.

Daarbovenop meet Titeca jaarlijks de tevredenheid van de medewerkers op verschillende vlakken, waaronder mentaal welzijn, beweging en ergonomie. “De enquêtes geven ons inzicht in waar we staan op verschillende aspecten van welzijn en waar we nog kunnen verbeteren. Onze veerkracht en ondersteuning door collega’s en leidinggevenden scoren bijzonder hoog,” voegt ze toe.

 

Hoe reageren de medewerkers?

Op de vraag hoe collega’s reageren op deze welzijnsinitiatieven, antwoordt Lizbeth enthousiast: “De reacties zijn overweldigend positief. We organiseren niet alleen sportevenementen en bieden sporttenues aan voor fysiek welzijn, maar we pakken ook mentaal welzijn aan door actief in te zetten op het verlagen van de werkdruk en het introduceren van flexuren.”

Naast het fysiek en mentaal welzijn, wordt er ook ingezet op het sociaal welzijn. “Het is ook heel belangrijk om de sociale betrokkenheid van de medewerkers te waarborgen. Er worden voldoende fun-activiteiten gepland, we zorgen ervoor dat elke collega zich ondersteund voelt in de job én weet dat hij echt impact maakt”.

 

Wat brengt de toekomst?

Blikkend op de toekomst, deelt Lizbeth de plannen van Titeca om het welzijn van de medewerkers continu te verbeteren. “We richten ons op het optimaliseren van werkdruk, het verhogen van betrokkenheid en het waarborgen van transparantie binnen het bedrijf. Met heldere communicatie, inclusief een transparant loonbeleid en duidelijk loopbaanperspectief, willen we een omgeving creëren waarin elke medewerker zich gewaardeerd en ondersteund voelt.”

 

Ben je net zoals wij helemaal pro duurzaamheid? Check dan onze duurzaamheidspagina of schrijf je nu in voor onze Titeca Pro Academy.

Aarzel zeker niet ons hier te contacteren bij vragen.

Wil je graag dit onderwerp proactief aanpakken zodat ook jij kan impact maken om een duurzamere wereld te creëren? Maak dan hier een afspraak met onze pro experts!