Nieuws  |  

3.07.2024

Titeca behaalt Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Het is officieel: Op donderdag 27 juni 2024 mocht Titeca pro accountants & experts het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen, een bijzondere erkenning en beloning voor de succesvolle implementatie van verschillende duurzame initiatieven. “Het laureaatschap is een mooie bevestiging van wie wij zijn: een future-proof organisatie die op een positieve manier wil #impactmaken voor de maatschappij”, vertelt vennoot en pro expert Corneel Maertens fier.

Ondernemingen helpen om (nog meer) duurzaamheid te integreren in hun bedrijfs-DNA, innovatieve doelstellingen uit te werken en die ook te behalen. Dat is het idee achter het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Waarom wij deelnamen aan het traject? Duurzaam ondernemen zit diepgeworteld in onze visie. Vanuit die visie willen wij een inspiratiebron en adviesverlener zijn voor onze 16.000 klanten die zelf ook voor duurzame vraagstukken staan.

 

28 ESG-initiatieven

Gesteund door Voka en geïnspireerd op de 17 Sustainable Development Goals van de VN – die duurzaamheid veel breder ziet dan enkel klimaattransitie, maar onder meer ook het welzijn, de groei en ontwikkeling beoogt van iedereen in de maatschappij – hebben wij een jaar lang ingezet op 28 duurzame initiatieven. Deze 3 acties plaatsen wij graag in de kijker:

 

1 – Automatiseren van dataverwerking

Bij Titeca zetten wij heel erg in op digitalisatie en automatisatie. Niet alleen omdat dat vandaag the only way to go is. Maar we willen er in het bijzonder meer gemoedsrust, een hogere kwaliteit en minder werkdruk mee creëren. Wanneer cijfers continu worden aangeleverd, hoeven klanten niet elk kwartaal overhaast in de documenten te duiken, kunnen zij hun cijfers 24/7 raadplegen en kunnen wij de drukste pieken wegwerken voor collega’s. Meer kwaliteit én een betere work-life balance voor iedereen. Win-win!

 

2 – Learning & Development

Levenslang leren, nieuwe leermogelijkheden aanbieden en skills helpen mee-evolueren in een continu veranderende wereld. Dat is Titeca’s stokpaardje. Die sterke inzet op L&D biedt niet enkel voordelen voor elke medewerker. Ook voor onze organisatie, onze klanten én de maatschappij loont het om qua kennis en competenties steeds mee voorop te lopen. Want welvaart voor iedere persoon, dat bereiken we dankzij een werkende populatie die floreert.

 

3 – Cybersecurity

Hoewel dit luik quasi onzichtbaar is, blijven wij bij Titeca achterliggend aan een indrukwekkende cybersecurity bouwen. Een cruciaal gegeven in het digitaal ondernemerslandschap van vandaag dat veiligheid, stabiliteit en bescherming van de privacy met zich meebrengt. Enkel zo kunnen wij komen tot duurzame economische groei, waardig werk en innovatieve ontwikkeling. Bij Titeca neemt elke medewerker mee de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de spreekwoordelijke deur dicht blijft, onder meer via ‘phishing training’.

 

Duurzaamheid maakt onderscheid

De titel van Laureaat is het startpunt van een langdurig duurzaamheidstraject met Voka. Hoewel er in België slechts een handvol bedrijven verplicht aan ESG-rapportering moet doen, zal het voor zo goed als elke onderneming een must worden om zelf zo’n rapporten voor te leggen aan hun B2B-klanten. Naast het wettelijke gedeelte, wordt duurzaamheid ook essentieel voor alle bedrijven die hun aantrekkingskracht qua employer branding willen vergroten in een markt die wordt gekenmerkt door arbeidskrapte.

Voka’s manager duurzaam ondernemen Katrien Moens stelt het duidelijk: ‘Los van de druk vanuit Europa om op duurzaamheid (ESG) in te zetten, zijn bedrijven zich er steeds meer van bewust dat als je geen actie onderneemt, je concurrentieel buitenspel wordt gezet.’ Een standpunt dat Titeca’s duurzaamheidsexpert Stijn Hugues alleen maar kan beamen. ‘Duurzaamheid zal aan belang blijven toenemen en de normen zullen in brede zin evolueren. Door nu al in te zetten op ESG neem je als bedrijf een voorsprong binnen de markt en kan je je ook op een waardevolle manier onderscheiden. Daarom helpt Titeca al haar klanten graag doorheen de duurzaamheidsproblematieken en ESG-verplichtingen, en geven wij een duidelijk inzicht in de how to’s voor een goede aanpak en rapportering.’

 

(c) Wannes Nimmegeers

 

Ben je net zoals wij helemaal pro duurzaamheid? Check dan onze duurzaamheidspagina.

Aarzel zeker niet ons hier te contacteren bij vragen.

Wil je graag dit onderwerp proactief aanpakken zodat ook jij kan impact maken om een duurzamere wereld te creëren? Maak dan hier een afspraak met onze pro experts!