De overdracht van jouw familiebedrijf? Van hete aardappel naar hot topic

Titeca Pro Academy, voor en door ondernemers

Wanneer? 2 mei 2023 vanaf 18.00 uur
Waar? 3Square Events Zwijnaarde

Prepare your legacy op de Titeca Pro Academy!

Het merendeel van de Belgische bedrijven is een familiebedrijf, waarvan 40% op vandaag geleid wordt door een 55-plusser. Een vaststelling die zal zorgen voor een overnamegolf in de komende 10 jaar. Niet elk familiebedrijf is echter actief bezig met de vraag: Hoe zien we de toekomst? Willen we dat het bedrijf in handen blijft van de kinderen of verkopen we liever aan een derde?  

Het is voor vele ondernemers ook een thema dat niet zo eenvoudig op tafel wordt gegooid en bijgevolg wordt uitgesteld. Maar laat uitstellen nu niet de beste strategie zijn. De overdracht van een onderneming, familiaal of niet, vraagt tijd en is een proces dat de nodige ups en downs kent 

Heb je zelf een familiebedrijf of behoor je tot de “next gen” die zich afvraagt wat er allemaal op je afkomt bij een overname of wil je weten hoe je die hete aardappel nu precies ter sprake brengt? 

In deze Titeca Pro Academy staan we met onze pro experts stil bij de diverse (strategische, financiële en juridische) aandachtspunten die bij een familiale overdracht komen kijken en gaan we in gesprek met 3 ondernemers die deze oefening reeds gemaakt hebben. 

  • Johan Heemeryck (Heem Invest): praat over zijn ervaring waarbij zijn kinderen de keuze maakten om niet in het familiebedrijf te stappen.
  • Emmanuel Titeca (Titeca Pro Accountants & Experts): praat over zijn ervaring om een familiebedrijf over te nemen en de uitdagingen die hierbij kwamen kijken. 
  • Gaspard Poelman (AO76 / American Outfitters): praat over zijn ervaring om in de voetsporen van zijn moeder te treden. 

Na het panelgesprek is het tijd om te connecteren: stel in een één-op-één gesprek jouw concrete vraag aan een van onze experts en bereid je voor op de toekomst, zowel op die van jou als op die van je onderneming.

Omdat we deze avond zo boeiend mogelijk willen maken, vragen we om hieronder mee te geven welke vraag (voor onze pro expert of de leden van ons panelgesprek) je absoluut beantwoord wil zien! 

Om de kwaliteit van de avond te garanderen, zijn de plaatsen beperkt. Inschrijven kan aan € 125 (excl. btw) via onderstaand formulier.

Titeca Pro Experts nv is een erkend opleidingsverstrekker voor de KMO-portefeuille. Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Je kan een aanvraag doen ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV. O246004. Voor deze opleiding kan je 4 opleidingsuren ingeven. Klik hier voor meer info.

De inschrijvingen voor deze opleiding zijn helaas afgesloten. Houd onze kanalen in de gaten voor een volgende Titeca Pro Academy.

Datum

Locatie

Inschrijven

Programma

Beste deelnemer, tijdens ons event zullen we beperkte sfeerbeelden maken. Deze zijn bedoeld om op onze website en sociale media te plaatsen. Mocht je wensen om niet herkenbaar afgebeeld te worden, gelieve dan de organisator hierop attent te maken.