verhalen  |  

Klanten

Luxetrans, ondernemen op wieltjes

Sector

Locatie

Wervik

Delen

Vrouw aan het stuur

Samen met haar echtgenoot Filip Broucke staat Ann Degroote aan het roer van de transportfirma Luxetrans bvba. “Ik sta in voor de planning, de administratie, de boekhouding, facturatie en oh, jazeker, ik spring ook zelf regelmatig achter het stuur van een vrachtwagen voor een dringende levering. Tegenwoordig rijden meer en meer vrouwen in deze sector. Dat biedt me de nodige variatie in mijn job.”

“In mei 2000 namen we de transportfirma van mijn ouders over. Luxetrans nv deed het transport voor twee mousse-verwerkende bedrijven; Luxemousse nv en Luxefoam nv.  

Van Gent tot Parijs

“In 2005 kochten we 2 bijkomende trekkers voor het transport van de opleggers van een vaste klant. Zo rijden we her en der door het land met hun kipwagens, plateauwagens en betonmixers. In 2007 was de tijd rijp voor een combinatie oplegger/trekker die we overnamen van Intravik in Wervik, een internationale transportfirma, eigendom van mijn schoonouders.

Dagelijks staat Luxetrans in voor het transport van allerlei goederen van België naar Frankrijk en retour. Van Gent tot voor Parijs. “We vervoeren bobijnen staal naar Frankrijk en keren mogelijk met graan of andere goederen terug. We hebben een eerder kleinschalig bedrijf met 5 chauffeurs in dienst en rijden allebei ook zelf. Luxetrans staat bekend omwille van de verschillende types van vervoer die we kunnen aanbieden. In 2010 kochten we een 2de tweede kipper aan voor het transport van steenslag naar Frankrijk.”

Afbeelding van test

test

"Wat ik heel prettig vind aan de samenwerking met Titeca is dat we altijd kunnen rekenen op dezelfde contactpersoon. Dat vind ik top, dat persoonlijk one-to-one contact. Een vertrouwenspersoon bij je accountancy kantoor is belangrijk."

Uitdagingen bij de vleet

“Het nijpende tekort aan vrachtwagenchauffeurs maakt het moeilijk om de juiste man op de juiste plaats te vinden. Inderdaad. Startende chauffeurs hebben het moeilijk, het is namelijk vrij duur om je C en CE-rijbewijs te halen.”

“We willen steeds de beste service bieden voor een 20 à 25 vaste klanten. We zetten dagelijks in op service en kunnen snel switchen voor een heel dringende oproep. Wij verzorgen voornamelijk klanten in eigen streek, onze lokale aanwezigheid, de service en de kwaliteit van het transport, dat maakt het verschil.”

Ann heeft een joviale persoonlijkheid, is goed in klantenbinding en optimaliseert waar nodig in het voordeel van de klant. “Als het goedkoper is een transport te combineren in één enkele rit, dan communiceer ik dat eerlijk en open. Ik ben de enige contactpersoon en heb een sterke vertrouwensrelatie met onze klanten.”

Empathisch ondernemen

De oudste zoon van het gezin studeert bachelor autotechnologie aan Vives in Kortrijk en heeft veel interesse om in de zaak komen. Ook de jongste van 14 jaar steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken.

“We willen empathisch blijven ondernemen, kleinschalig, met persoonlijke service, dichtbij onze klanten. Net zoals Titeca dat doet. We willen er zeker van zijn dat we onze klanten goed kunnen blijven bedienen.” 

‘In het bloed’

“Ik groeide op in de zaak van mijn ouders. Mijn ouders hadden meer dan 100 medewerkers in dienst. Mijn interesse voor transport is vooral ontstaan door de ontmoeting met mijn echtgenoot. Ook hij kwam uit een zelfstandig nest, en dat creëerde meteen een verstandhouding.  

Titeca, een vertrouwde onestopshop

“Wat ik heel prettig vind aan de samenwerking met Titeca is dat we altijd kunnen rekenen op dezelfde contactpersoon, Sharon. Dat vind ik top, dat persoonlijk one-to-one contact. Een vertrouwenspersoon bij je accountancy kantoor is belangrijk. Ik ken Titeca uit mijn kinderjaren. Ook de overname van nv Luxetrans regelden we met Emmanuel Titeca. 

Sharon is ook van Geluwe en als ik documenten wil meegeven, dan geef ik die gewoon bij Sharon thuis af. Die lokale verankering van Titeca is voor ons heel belangrijk. We werken sinds 2000 samen met Titeca en mijn ouders al vele jaren voordien. Bij de overname was het een enorm voordeel dat ze de zaak van mijn ouders van binnen en buiten kenden. Voor alle ondernemersadviezen die we nodig hebben, kunnen we terecht bij Titeca op één adres.” 

Ondernemen is?

“Ik ben dag en nacht met de zaak bezig en laat er wel eens mijn slaap voor”, glimlacht Ann. “We denken ook reeds aan de toekomst en de uitbreiding van onze zaak met het onderhoud van vrachtwagens. Luxetrans is een echt familiebedrijf en dat blijft het ook in de toekomst. Mijn vader en schoonvader lopen hier dagelijks nog over de vloer. Dat samenzijn met de familie, daar geniet ik van.”

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen.