verhalen  |  

Klanten

Ondernemen op wielen, het gaat hard voor Jaguar Land Rover Spegelaere

Sector

Locatie

Brugge

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Jaguar Land Rover Spegelaere is al jaar en dag een begrip in de West-Vlaamse hoofdstad. Aan het stuur zitten Filip en Frederik, die hun passie voor alles wat op vier wielen rijdt met de paplepel meekregen. Ze lieten de stranden van Knokke achter om samen hun succesvolle familiebedrijf in Brugge op de rails te krijgen. Sindsdien gaat het hard voor de broers. 

Opgegroeid met meel en oldtimers

“Mijn vader was bakker,” steekt Filip van wal. “Maar naast de bakkerij, had hij ook een sterke voorliefde voor auto’s en dan vooral oldtimers. Als kind reden we al graag mee in de Range Rover. Zijn eerste oldtimer was een Willys Jeep en later een oude Jaguar XK. Geen wonder dus dat mijn broer en ik beiden voor de studierichting autotechniek kozen. Ik had mijn eerste job bij Land Rover in Oostende. Toen kwam er in Brugge, waar nog geen Landrovergarage was, een toplocatie vrij.”

We schrijven het jaar 1997. Filip is dan 23, zijn broer Frederik 27. Maar het ondernemersbloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan. “Mijn broer en ik besloten de sprong te wagen. We begonnen in een huurpand in Oostkamp. Toen het gebouw in Brugge klaar was, verhuisden we naar de huidige locatie. In het begin verdeelden we Landrover en MG – Rover. We deden alles met ons tweeën: verkoop, administratie, onderhoud en herstellingen. Je kan je voorstellen dat we veel uren draaiden. We begonnen dan ook vrij snel medewerkers aan te nemen. In 2005 ging MG – Rover failliet, maar Land Rover verkocht zo goed, dat ons bedrijf bleef groeien.”

test

test

“Onze nieuwbouw vergde een enorme investering en ik was maar wat blij dat we Titeca aan onze zijde hadden!”

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen.