Nieuws  |  

18.11.2022

Vroeg jij de overbruggingslening al aan? Laatste kans!

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

De overbruggingslening is een Vlaamse steunmaatregel voor ondernemingen met tijdelijke liquiditeitsproblemen in het kader van de Oekraïne- en energiecrisis. Ondernemingen kunnen, onder bepaalde voorwaarden, tot 750.000 EUR lenen aan een voordelige rentevoet van 1,5%.

 

De deadline voor het aanvragen van een overbruggingslening is 15 december 2022, tenzij de budgettaire middelen eerder uitgeput zijn. Onderneem dus op tijd actie.

De totale looptijd van een overbruggingslening bedraagt 24 maanden voor leningen tot 50.000 EUR. Voor leningen hoger dan 50.000 EUR bedraagt de looptijd 36 maanden. De terugbetaling gebeurt steeds trimestrieel na een vrijgestelde periode van 12 maanden.

Ter staving van de aanvraag dienen facturen met een factuurdatum vanaf 24 februari 2022 voorgelegd te worden. VLAIO aanvaardt onder meer facturen met betrekking tot het aankopen van handelsgoederen, investeringsfacturen en doorlopende vaste kosten. Facturen tussen verbonden ondernemingen en lonen komen niet in aanmerking.

Volgende types ondernemingen komen niet in aanmerking:

 

Denk je dat jouw onderneming hier een beroep op kan doen? Aarzel zeker niet ons hier te contacteren bij vragen.

Wens je een gesprek over de juiste aanpak voor jouw onderneming? Maak dan hier een afspraak met onze pro experts!