Nieuws  |  

15.06.2022

Verhuur van een vakantieverblijf? Vanaf 1 juli mogelijks met btw

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Verhuur je je woning of appartement als vakantieverblijf in België via een verhuurplatform zoals Airbnb? Hou dan rekening met het feit dat je vanaf 1 juli 2022 mogelijks btw zal verschuldigd zijn en de nodige btw-formaliteiten zal moeten voldoen.

In ons vorig artikel lichtten we al uitgebreid de nieuwe regeling toe inzake verhuur van gemeubelde logies die sinds 1 januari 2022 in werking is getreden.

Om verhuurders de mogelijkheid te bieden zich aan te passen aan de nieuwe regeling, werd in een overgangsregeling voorzien tot en met 30 juni. Deze overgangsregeling zorgde ervoor dat je als verhuurder toch nog via een niet erkend verhuurplatform kon blijven verhuren zonder btw-plichtig te worden.

Deze overgangsregeling komt nu tot een einde en aangezien heel wat verhuurplatformen (waaronder Airbnb) nog steeds geen erkenning hebben verkregen, betekent dit voor veel verhuurders dat hun btw-plicht vanaf 1 juli in werking zal treden.

Maar btw-plichtig worden hoeft niet louter als nadelig beschouwd te worden, het zorgt er ook voor dat je als verhuurder recht op aftrek van btw krijgt op de kosten die je gemaakt hebt/maakt met betrekking tot het verhuurde goed bv. verbouwingswerken.

 

Twijfels of je als verhuurder binnenkort als btw-plichtig zal beschouwd worden of wens je meer informatie inzake het recht op aftrek van btw?

Aarzel zeker niet ons hier te contacteren bij vragen.

Wens je een gesprek over de juiste aanpak voor jouw onderneming?  Maak dan hier een afspraak met onze pro experts! 

 

vakantieverhuur