verhalen  |  

Onze PRO's

Bauke, ritmisch ambitieus

Sector

Locatie

Delen

Bauke werkt sinds 2015 op de accountancy afdeling bij Titeca Roeselare. Samen met een 11-koppig team zet ze punctueel orde op zaken voor de kwartaalaangiften, het neerleggen van de jaarrekeningen, fiscaal advies…

Als klantverantwoordelijke begeleidt ze een 30-tal ondernemers van klein naar groot. Bauke is zelfbewust, weet goed wat ze wil, jongleert met cijfers en leeft zich na de uren uit op het ritme van hiphop. Tot zover de cijfers…

Boogie move, move, move…

Bauke kon eerder dansen dan lopen en danst reeds zolang ze zich dat kan herinneren. Als kleuter startte ze met balletles en turnen. Daarna aangevuld met moderne dans en hiphop. 6 tot 8 uur per week trainde ze. Bauke leeft dans en straalt als ze over haar passie vertelt: “Ik dans bij Polydans (Kortrijk) sinds 2004 (hedendaagse dans, klassiek ballet en hiphop) en geef er nu ook sinds een vijftal jaar zelf dansles op vrijdagavond. Op maandagavond vind je me als lesgeefster bij Ariadne-Eureka (Anzegem).”

Afbeelding van test

test

“Titeca is thuiskomen voor mij, je werkt hier in een toffe sfeer. Titeca heeft een vlakke structuur, gefocust op kennisuitwisseling.”

Strike a pose

Bauke danste ook semiprofessioneel in de producties van ‘Passerelle’, een vereniging die de brug slaat tussen het amateurdansnetwerk en het professioneel dansnetwerk. Ze danste in projecten met choreografen zoals Bérengère Bodin (Les Ballets C de la B) en Alexander Vantournhout.

Creatieve tienkamper

Een sportieve bezige bij, die Bauke. Als dochter van 2 kinesisten is ze bewust bezig met haar lichaam. Zelf tijdens haar studies Handelswetenschappen gaf ze op vrijdag voorrang aan haar dansles, haar studies beende ze vlot bij via notities van medestudenten.

Eenmaal per jaar wordt het nog drukker in haar agenda en bedenkt ze haar eigen choreografieën voor de familievoorstellingen van Polydans en Ariadne-Eureka in de Kortrijkse Schouwburg.

Bauke is veelzijdig creatief, ze volgde 12 jaar tekenacademie in Harelbeke. Ze past het niet meer toe, maar de technieken zitten haar nog in de vingers.

Leergierige doorzetter

“Ik koos bewust voor de studies Handelswetenschappen bij UGent. Het is een brede opleiding die je nadien enige vrijheid in je beroepskeuze biedt. Je wordt geprikkeld zowel voor talen als wiskunde… een opleiding voor tienkampers”, glimlacht ze.

Ze leerde Titeca kennen tijdens een seminarie en had een ‘instantclick’ met Sylvie, Fabian en Charlotte. Charlotte is nu ook haar teamleader en ‘meter’ bij Titeca. Haar ambitie? Ze hoopt in de voetsporen van Charlotte te kunnen treden. Ze deelt graag haar kennis met nieuwe collega’s op het werk, het coachen en lesgeven ligt haar. Geen loze woorden, ze behaalde alvast een tweede diploma ‘Toegepaste Fiscaliteit’ en zal binnenkort deelnemen aan het ingangsexamen voor het behalen van de benodigde IAB-titel met 3-jarige stage.

Van papierslag naar meer advies

“Je staat er niet bij stil, dit is een beroep met veel deadlines, kwartaalaangiften, het neerleggen van de jaarrekeningen”. Er heerst hier een goede teamspririt en we kunnen ook rekenen op elkaar als we een extra helpende hand kunnen gebruiken. Als partner van de ondernemer streeft Titeca meer en meer naar het adviseren van ondernemers via de doorgedreven digitalisering van de boekhouding.

 

En verder?

Bauke bouwt samen met haar vriend aan een eigen ‘thuis’ in Kuurne niet ver van haar warme nest in Harelbeke. De resterende tijd reist ze graag, maar het lesgeven, dat gaat voor. Bauke, on the move…

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen.