verhalen  |  

Klanten

Crea, allround ondernemen

Sector

Locatie

Hooglede

Delen

Benedict Cosaert is eigenaar van Crea nv, meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het bedrukken van kunststoffen.

Crea produceert ‘Point of Sale’ materiaal voor retailbedrijven, zoals grootwarenhuizen, en focust ook op de productie van labels.

Van allround naar wrap around

Benedict is 44 jaar en startte zelf in de zaak van zijn vader aan de machines, maar al snel was hij gebeten door verkoop, … eerst binnenland, dan buitenland, … Hij nam gretig een hap uit de beste verkoopopleidingen.

In 2005 kreeg hij de algemene leiding van Crea in handen. Als vierde generatie bracht hij, vanaf 2011, het bedrijf van zijn voorouders in een stroomversnelling. Hij richtte zich verder op 3 nieuwe nichemarkten, wrap around etiketten, steeketiketten en in-mould labels.

Met de oprichting van zusterbedrijf Cosapack biedt hij nu een ruime waaier aan mogelijkheden voor het bedrukken van flexibele verpakkingen. Zoals wrap around labels en shrink sleeves die de vorm van flessen aannemen.

Crea IML produceert in-mould labels, dat zijn flinterdunne etiketten die samengesmolten worden met verpakkingen zoals op dozen van roomijs.

Daar bleef het niet bij, met Crea Green, produceert hij steeketiketten voor planten in de groensector voor klanten overal in Europa.

test

test

"Titeca is mijn ondernemersklankbord"

In en rond de kerktoren en er ver voorbij

De kiem van het bedrijf vinden we reeds in 1918 na de eerste wereldoorlog. Zijn overgrootvader drukte geboortekaartjes en rouwdrukwerk en was ook koster. Onder de kerktoren zat hij dicht bij de vraag.  Zijn grootvader voegde het handelsdrukwerk toe aan de zaak en een kleine winkel met schrijfgerief. Zijn vader nam de winkel over en breidde uit naar de productie van brochures, folders…

De zaak werd één van de eerste drukkerijen met eigen ontwerpafdeling. Hij nam het idee van het drukken op kunststof mee uit Duitsland, de basis voor Crea vandaag.

Nu werkt Benedict samen met 66 medewerkers, met kantoren in Roeselare en de productie intussen gevestigd in de nieuwe bedrijfsgebouwen in Gits.

Titeca stond zij aan zij met Benedict bij de aankoop van deze nieuwe bedrijfsgebouwen en het bekomen van hun strategische transformatiesteun (subsidies).

“Ik ga ervoor, ik onderneem!”

Benedict is een allround multi-ondernemer die blijft investeren, met brede kijk, vloeibaar en flexibel, kan loslaten wanneer het moet. “We moeten mee zijn, da’s ondernemen!”. Hij geniet duidelijk van ondernemen. Hij leerde snel ‘groots dromen’. Kortom, hij is een durver en doener met veel kennis van zaken en laat zich omringen door sterke adviseurs waar nodig.

Als zeer sociale jongeling maakte hij reeds kennis met Emmanuel Titeca bij de KSA. Bij de overname van het bedrijf koos hij resoluut voor gepersonaliseerd advies. De samenwerking met Titeca is er eentje die hij enorm op prijs stelt bij het aanpakken van zijn gevarieerde ondernemersuitdagingen. De persoonlijke connectie en vertrouwensband met Titeca is groot.

De jus?!

Waar haalt hij de ‘jus’, zijn brandstof, zijn inspiratie? Hij reisde op zijn eentje af naar China en naar Silicon Valley en boekt om de 1 à 2 jaar een inspiratiereis om vinger aan de pols te houden. Hij leert dagelijks bij van zijn klanten, kijkt naar hun uitdagingen en helpt hen nog beter te verkopen. Zijn beste advies voor andere ondernemers? “Kom vanonder je stolp, kom buiten”. 

En in zijn ‘vrije tijd’?!

Dan vind je hem al eens achter het stuur van een oldtimer, of achter 1 van de 4 kranten die hij elk weekend leest of gewoon aan tafel met vrienden. Hij kijkt ernaar uit om ook zijn kinderen te coachen met hun toekomstige ondernemersdromen. Ondernemen, levenslang…

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen