verhalen  |  

Klanten

Meet Bruce Lee op 2 wielen

Sector

Locatie

Zedelgem

Delen

Bruce is intussen 7 jaar professionele fietsenmaker en –verkoper gespecialiseerd in gesofisticeerde sportfietsen, meer bepaald, mountainbikes. Ook kwalitatieve stads- en kinderfietsen behoren tot zijn ruime aanbod.

Het ondernemersbloed en het ‘work hard’-gehalte kreeg hij mee van thuis uit met de paplepel. Zijn ouders maakten ramen en deuren op maat en van kindsbeen af ging hij elke vakantie mee te baan op, de handen uit de mouwen.

Een waar parcours!

Bruce Vercaemst en zijn echtgenote Nathalie openden net, op 07/04, met grote trots de deuren van hun gloednieuw pand op de Torhoutsesteenweg 139, 8210 Zedelgem in West-Vlaanderen. De zaak bestaat reeds 5 jaar en vanuit dit nieuwe pand ziet hun toekomstige ondernemersparcours er goed uit. Dat dat een pluim verdient… je ontdekt het hier.

Afbeelding van test

test

“Titeca zet voor mij orde op zaken, juist op tijd!”

Bruce… van ‘bleiter’ tot Belgisch en Europees kampioen

Moeilijk te geloven, maar naar eigen zeggen was hij vroeger een ‘mama’s keppe’, maar Bruce is meer dan een sportieve kerel in de beide betekenissen van het woord. Door de passie van zijn vader beoefende hij 25 jaar karate waaronder heel wat jaren op topniveau. Hij vertelt het ons heel bescheiden en stil, hij werd 4 keer Belgisch kampioen, 3 keer Europees kampioen. Bruce Lee? Inderdaad hij dankt zijn naam aan Lee.

Erin gerold… op twee wielen

Als kind was zijn interesse in mountainbike reeds groot. Op 16-jarige leeftijd hield hij het niet meer en kocht hij zijn eerste mountainbike, waaraan hij steeds zelf sleutelde. Ook op de ‘koersvélo’ vond hij zijn weg tot op ‘amateurniveau’. Bruce is een sportief competitief beest, als hij iets doet, doet hij het goed, een ondernemerstrekje. 

Na een parcours van om en bij de 15 jaar als zelfstandig schrijnwerker liet de ‘wielmicrobe’ hem uiteindelijk niet meer los en volgde hij zijn buik. Alhoewel hij het ‘fietsmétier’ reeds erg in de vingers had, startte hij toch een opleiding fietsenmaker. Hij haalde zijn diploma op en liet er geen gras over groeien. De volgende dag reeds, had hij zijn eigen btw-nummer en kocht hij met zijn spaarcenten onderdelen en fietsen om te starten vanuit zijn eigen garage.

Hét moment

Door eigen wedstrijden te rijden, liep zijn zaak als snel als een vuurtje via mond-tot-mondreclame. Via een klant van hem kwam hij naar eigen zeggen ‘gelukkig’ terecht bij Titeca in Roeselare.

En dan was hét kantelmoment aangebroken, na een gesprek met adviseur Marc van Titeca, kreeg hij het groen licht.

Doordouwen. Het fietspetje af!

Bruce en Nathalie trokken hun stoute schoenen aan en kochten een bouwgrond via een openbare verkoping. Tot hun eigen verbazing boden ze het hoogste bod. En na een stevige periode van het hele gezin van de nodige opofferingen, doordouwen, duwen en stampen staat hun zaak nu te blinken op de Torhoutsesteenweg.

En dan was hét kantelmoment aangebroken, na een gesprek met adviseur Marc van Titeca, kreeg hij het groen licht.

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek ons uitgebreide dienstenaanbod.