verhalen  |  

Over Titeca

Titeca, dienstverlening met pit, door en voor ondernemers

Sector

Locatie

Delen

Doen en ‘deuredoen’  

“Titeca is een boekhoudkantoor gevuld met doeners, niet met zeggers”, managing partner Emmanuel Titeca zegt het met een no-nonsense overtuiging. “Wij denken en bouwen creatief mee aan een toekomst met en voor onze klant. Wij leven en werken dichtbij ondernemers, zij aan zij. Titeca is een fullservice, vooruitstrevend boekhoudkantoor met 10 verschillende vestigingen en 200 medewerkers verspreid over West-, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Lokale aanwezigheid en service op maat, dicht bij de klant, staan hoog bovenaan onze prioriteitenlijst”.

Ver vooruit en intiem dichtbij 

“We streven een ‘intieme’ relatie na met onze klanten, ver voorbij de verplichte administratie en boekhouding. Juist… boekhouding is een middel tot ondernemerschap, maar is geen doel op zich”, zegt partner Fabian Missinne. “We zijn zelf ondernemers en investeren heel wat in kennis. We kunnen ons perfect inleven in de vele vraagstukken van onze ‘klantondernemers’. De Titeca klantverantwoordelijken zijn gespreks- en sparringpartners die ondernemers ontzorgen, adviseren en motiveren. Onze missie is oplossingen aanbieden mét meerwaarde tegen betaalbare prijs.”

Afbeelding van test

test

"Als ondernemer sta jij als mens in het middelpunt van onze belangstelling met focus op je toekomst, je onderneming."

Van ’87 tot ’17, een groeiverhaal       

Titeca werd opgericht in 1987 te Roeselare door Henri Titeca. In 1997 volgden we onze klanten, op zoek naar extra ruimte, tot over de taalgrens. Zo zetten we ook voet aan wal in Moeskroen. Nadien volgde een verhaal van interne groei, nieuwe samenwerkingen en overnames. Vandaag doe je beroep op een Titeca accountant op 11 verschillende locaties. Je vindt een Titeca boekhoudkantoor in Roeselare, Moeskroen, Merelbeke, Brugge, Knokke, Gent, Ieper, Waregem, Maldegem, Kortrijk en Oostende.

Titeca is nu een partnership van 14 ondernemers. Naast Emmanuel en Fabian, vervoegden ook Philiep Blomme, Frank Vercruysse, Els Decru, Marc De Moor, Bram Cornelis, Jurka Vanthournout, Alex Soete, Charlot Depoortere, Corneel Maertens, Geert De Somere, Pascal Tourlemain en Steffie Ver Eecke het team van Titeca vennoten. Door deze waardevolle kennisdeling is Titeca niet afhankelijk van slechts 1 of 2 sleutelfiguren. 

Vier vurige redenen om met Titeca te ‘partneren’          

1. “Nie gaan, da ga nie!” 
“Ik zie het dagelijks, ondernemers worstelen met een complex pakket van vraagstukken”, getuigt Emmanuel. “Net zoals in de zorgsector heeft Titeca heel wat specialisten in huis die we inschakelen wanneer we samen met onze klanten uitdagende vraagstukken oplossen. Dat zijn onze pro experts.

Deze afdeling bestaat uit gespecialiseerde medewerkers, ten dienste van alle kantoren. De Titeca klanten kunnen steeds beroep doen op deze extra kennis onder meer op het vlak van juridisch advies, fiscale en financiële optimalisaties, subsidies en strategisch advies.”

2. Gepersonaliseerd advies dat zit als een maatpak      

“Titeca is geen standaard boekhoudkantoor die enkel met cijfers jongleert. Als ondernemer sta jij als mens in het middelpunt van onze belangstelling met focus op je toekomst, je onderneming.

Elke klant heeft 1 aanspreekpunt, 1 klantverantwoordelijke die onze klanten vooruithelpt. We zijn van alle markten thuis. Het Titeca klantenbestand bestaat uit een mix van eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen, uit verschillende sectoren zoals productie, dienstverlening, horeca, klein- en groothandel, bouw, vrije beroepen, … Onze teams van accountants bieden een relevante meerwaarde als partner gespecialiseerd in je sector.”

3. Kennis is (ondernemers)kracht        
“Vergis je niet, boekhouding en administratieve verplichtingen blijven belangrijk, maar dankzij de automatisering evolueert de dienstverlening van onze accountants steeds meer naar het aanbieden van oplossingen. Het aandeel adviesverlening stijgt dus, daarom investeren we permanent in de opleiding van alle Titeca medewerkers.”

4. Verrassend anders, ver voorbij de cijfers     
“Verwacht meer, ver voorbij die typische gesprekken enkel over cijfertjes op het einde van elk boekjaar. Wij denken en bouwen mee aan een toekomst met en voor onze klant. Wij ondernemen samen, vanuit de schoenen van onze ‘klantondernemers’. De Titeca accountants gaan ervoor met een glimlach. We streven een goede relatie na. Ondernemen moet fun zijn, het resultaat van een inspirerende en energieke dialoog.”

 

Ondernemersklankbord

Wat denk je? Jij bent ongetwijfeld een ondernemer die onderneemt, niet ondergaat. Zoek je een boekhouder en ondernemerspartner in de streek van Roeselare, Moeskroen, Merelbeke, Brugge, Knokke, Gent, Ieper, Waregem, Maldegem en Kortrijk ? Ondernemen zit ons in het bloed. Wij partneren graag met je. Titeca is je ondernemersklankbord, dicht bij je in de buurt. Maak er gebruik van.  Maak vrijblijvend een afspraak of spring bij ons binnen! 

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen.