verhalen  |  

Klanten

Welda, samen sterk vooruit, dankzij eerlijke communicatie

Sector

Locatie

Delen

Nie gaan, dá ga nie!  That’s the spirit van Titeca, waarmee onze experten dagdagelijks in dialoog gaan en co-ondernemen met de klant-ondernemer. Wij ontzorgen jou en bieden oplossingen op maat voor allerlei uitdagende vraagstukken.

Trots op de vele klanten die niet bij de pakken bleven zitten, laten we hen via onze rubriek ‘Ondernemershelden van Titeca’ graag aan het woord, want, ook als het even moeilijk gaat, moeten we vooral ‘doen en deuredoen’!

Hoe gaat het ermee?

We vroegen het aan klant-ondernemer Ken Van Leeuwe (39) die samen met zijn echtgenote Stephanie De Walsche (39) aan de leiding staat van WELDA te Oostakker.  Dit familiebedrijf is een B2B  klein- en groothandel in lasbenodigdheden, metaalbewerkingsmachines en gereedschappen.

“Bij Welda is positiviteit één van onze belangrijkste waarden. Het Welda-glas is altijd half-vol ; ‘half-leeg’ staat niet in onze woordenboek.  Zo waren wij dankbaar dat we tijdens de lockdown van de extra tijd konden profiteren, om een mooi project waar we sinds het begin van dit jaar aan bouwden, nu af te werken.  De oorspronkelijk vooropgestelde deadline was 15.03, en ja hoor!  Het is ons gelukt…”

Welk effect had de lockdown op jullie zaak?

“Een groot deel van onze goederen wordt getransporteerd tot bij de klant.  Daardoor kon onze onderneming tijdens de lockdown vanaf 13.03 quasi volledig operationeel blijven. Enkel de fysieke winkel werd gesloten voor het publiek, maar dit was slechts voor een korte periode.”

Een geluk bij een ongeluk – hoezo?

“Onze ‘afhaalcontainer’ was klaar, nét op het moment dat de showroom dicht moest.  Van timing gesproken.  Een onverwacht toeval, dat ons goed van pas kwam.

De container, is enkel toegankelijk mits een unieke klanten-code.  Daarmee kan de klant 24u/24u en 7 op 7, zijn bestelde goederen ophalen, m.a.w. binnen én buiten de standaard kantooruren.  Het systeem laat slechts één persoon per bezoek binnen, waardoor de ganse aankooptransactie contactloos verloopt.  Zo konden wij ook tijdens de lockdown onze klanten van dienst zijn, in tegenstelling tot collega-concurrenten die dicht bleven.”

Flexibiliteit, creativiteit en optimisme

“Sinds de corona, merkten wij toch wel een daling in onze verkoop.  Maar we namen de koe bij de horens en breidden ons assortiment uit met allerlei beschermingsproducten.  Zo konden we onze klanten helpen met het corona-proof maken van hun werkplaats.”

 

Samen vooruit, dankzij open communicatie

“Onze techniekers op verplaatsing sturen voor interventies of indienststellingen van nieuwe machines, bleef mogelijk dankzij voorafgaandelijk telefonisch overleg en duidelijke afspraken met de klant.

Daarnaast zijn we ook met elke medewerker meermaals persoonlijk in overleg gegaan om ervoor te zorgen dat iedereen zowel privématig als op professioneel vlak zijn taken kon blijven vervullen.

Door continu in te zetten op het optimaliseren van de communicatie binnen en buiten de onderneming, creëren we een positieve sfeer bij collega’s en klanten, waardoor we samen bergen verzetten!”

 

Trots op Team Welda!

“Wij zijn heel trots op ons team. Hun betrokkenheid is groot.  Zij hebben zich van in het begin één voor één geëngageerd om de continuïteit van Welda te garanderen.”

 
Afbeelding van test

test

"Als ondernemer moet je je focussen op de dingen die je kán veranderen en waar je zélf een impact op hebt."

Wat is jouw ondernemers-tip?

If opportunity doesn’t knock, build a door!  Ondernemers zijn sowieso van nature een sterk ras.  Maar, je moet zélf actie ondernemen. Niet bij de pakken blijven zitten en afwachten tot de crisis voorbij gaat.  Er zijn veel zaken waar we geen invloed op hebben, maar je kan wél de zeilen in de wind zetten zodat het schip vooruit gaat in plaats van zinkt…  

Blijf als ondernemer ook niet op je eiland zitten. We moeten er samen voor gaan en de steun van de overheid blijven vragen. Het zijn uiteindelijk de ondernemers die sámen de algemene welvaart van ons land terug omhoog kunnen tillen.”

Zit ondernemen ook in jouw bloed?

Deel je dromen met ons. Titeca gaat veel verder dan de begeleiding van je boekhouding. Ontdek het uitgebreide Titeca-dienstenaanbod en de andere boeiende ondernemersverhalen.