Volg ons

Titeca Accountancy, een groeiverhaal

deel dit verhaal via

3 nieuwe partners aan het woord

 

Vanuit de 10 boekhoudkantoren verspreid over heel Vlaanderen ontzorgt Titeca Accountancy de klanten lokaal. En dankzij de inhouse Titeca EXPERT afdeling, krijgen klanten ook een antwoord op al hun juridische, fiscale en financiële vragen.

 

Als partners zijn juriste Jurka, economist Marijke en kantoorverantwoordelijke Alex, voor het kantoor in Ieper, extra nauw betrokken bij de toekomst van hun onderneming. Samen met de andere 8 partners vormen ze de motor van Titeca Accountancy.

Jurka, juriste met pit!

 

Wie denkt dat juristen ‘stijve harken’ zijn, kent Jurka Vanthournout (37 jaar) nog niet. In haar vrije tijd loopt ze regelmatig een rondje, maar ook tijdens de werkuren zit ze niet stil. Op haar dertigste verjaardag maakte Jurka de overstap van de advocatuur naar Titeca Accountancy. Ze smeet zich vol energie op haar functie van juridisch expert en schopte het ondertussen tot teamleader en partner. 

“Ik glim van trots wanneer ik mijn team bezig zie!”

Titeca_MJA-35.jpg

Nauw aan het hart

Jurka staat aan het hoofd van de juridische afdeling. “Toen ik werd aangenomen, vroegen de toenmalige bestuurders zich af of er wel voldoende werk zou zijn voor een juriste. Ondertussen helpt een team van 14 juristen de klanten bij alle juridische vragen waar zij op professioneel maar ook op persoonlijk vlak mee te maken krijgen. Dit gaat veel verder dan eenvoudige zaken, zoals huurcontracten. We ontfermen ons ook over complexe dossiers, zoals overnames en vermogensplanning. We werken vaak voor ondernemers die reeds klant zijn bij Titeca Accountancy voor de nauwe opvolging van hun boekhouding. We helpen zeker ook klanten die enkel voor juridisch advies bij ons aankloppen. We detecteren potentiële valkuilen en bekijken samen met de klant hoe we deze kunnen vermijden. Onze band is zo sterk, dat zelfs problemen in de privésfeer van mijn klanten me raken. Hun welzijn ligt me nauw aan het hart.” 

 

Vakidioot met schwung
“Ik ben een vakidioot die zich graag vastbijt in stevige dossiers. Hoe moeilijker het dossier, hoe meer plezier ik eraan beleef. Maar ik geniet er ook van om mijn team te zien groeien. Op mijn dienst zitten mensen met sterke karakters die doordrongen zijn van het Titeca-DNA. Er zit veel schwung in! Ze zijn ook één voor één sterke juristen. Ik glim vaak van trots als ik mijn team aan het werk zie.”  

 

 

Dicht bij de klant, daar is het plezant!
“Een van de leuke dingen aan werken voor Titeca Accountancy zijn de doorgroeimogelijkheden. Als partner denk ik mee na over zaken als: wat is onze strategie en visie, waar willen we naartoe en hoe past de juridische dienst daarbinnen? De klant staat centraal bij alles wat we doen. Daarom bieden we een zo breed mogelijk dienstenpakket aan. Daartoe openen we ook nieuwe kantoren om letterlijk dichter bij onze klant te staan. We detacheren onze juristen, economisten en fiscalisten naar de lokale Titeca-kantoren. Het mooie is dat de verschillende diensten van Titeca Accountancy elkaar versterken. Dat teamwork willen we nog verder uitbouwen. ‘Alles over alles weten’ is tegenwoordig niet meer mogelijk. We leiden jonge mensen dus breed op, maar geven hen ook de kans zich te specialiseren.” 

Marijke, integere teamleader met een hart voor finance 


Met haar 35 jaar is Marijke Van de Sompele de jongste van de elf partners die mee het beleid van Titeca Accountancy uitstippelen. Een spontane, vrolijke en sterke madame met ‘power’. Marijke laadt haar batterijen op door te sporten, te lopen, een goed boek te lezen en staat niet zelden midden op de dansvloer.

“Ik zit hier in mijn natuurlijke habitat.” 

Aan de onderhandelingstafel …
Na haar studies ging Marijke aan de slag in de banksector. In die functie zat ze vaak aan de onderhandelingstafel met Titeca Accountancy, die investeringsdossiers van ondernemers kwamen toelichten. Na 9 jaar besloot ze van stoel te wisselen op vraag van Emmanuel Titeca. 

 

“In 2014 ging ik aan de slag als specialist Corporate Finance. Dat lag in het verlengde van wat ik bij de bank deed: wanneer een van onze klanten wil groeien, ga ik na of de investeringen haalbaar zijn, hoe we ze best structureren en waar we de nodige financiering kunnen verkrijgen. Ik voer vaak gesprekken met banken, waarbij het uiteraard een enorm voordeel is dat ik jarenlang aan de andere kant van de tafel zat.” 

 

Doorgroeien en doen groeien
Marijke is gehuwd en mama van 2 kids. Naast haar ambities is ze heel sociaal en houdt ze van qualitytime met haar gezin, familie en vrienden.  

 

“Het is heel boeiend én uitdagend om snel te kunnen doorgroeien. Ik kreeg de kans om het team verder uit te bouwen. Het gaat hard. Ik ben Titeca Accountancy dankbaar voor de kansen die ik reeds kreeg om te groeien en door te groeien. Mijn leercurve is sinds mijn start exponentieel gestegen, vakinhoudelijk en competentiegebonden. Ook op vlak van verantwoordelijkheden en complexiteit van de opdrachten vind ik hier mijn gading. Ik zit hier in mijn natuurlijke habitat: er heerst teamspirit, collegialiteit en fun. Ik haal energie uit het contact met interne en externe klanten door hen bij te staan met concrete oplossingen. Dagelijks krijg ik kansen op bij te leren.

 

Waar we nu staan met de afdeling kon ik nooit verwezenlijken zonder de drijvende kracht van mijn leergierig, enthousiast en gedreven team. Acht fiscalisten beantwoorden vandaag complexe fiscale vragen van ondernemers i.v.m. de aankoop vastgoed, btw, herstructurering van vennootschapsgroepen, overnames, … Binnen de Corporate Finance-cel is het team eveneens complementair samengesteld. Het team bestaat uit: een collega die fusies en overnames begeleidt, een subsidie-expert, twee collega’s die instaan voor financieringsbegeleiding, en sinds kort ook een strategisch adviseur en ikzelf. Een team van 13 Titeca-ambassadeurs waarop ik kan rekenen en waar ik heel trots op ben.”


Strategisch sparren 
“In de adviesafdeling houden we nauwgezet de actualiteit bij en verspreiden we deze kennis over de kantoren heen. Als partner leg ik onder meer de focus op het delen van die kennis en de uitbouw van standaarddocumenten en berekeningstools die het werk van ondernemers en collega’s nog efficiënter maken. Titeca Accountancy groeit en in die groei ambieer ik uiteraard ook de groei van de Fiscale en Corporate Finance-cel.  


Meer proactief onze klanten benaderen is volgens mij de toekomst. Nagaan of hun onderneming fiscaal en financieel goed in elkaar zit. Wie zijn de concurrenten van onze klantondernemer? Hoe positioneren zij zich? Zo kunnen we op een nog meer strategische manier sparren met onze klanten. Veel dienstverlenende bedrijven promoten die ‘customer intimacy’, maar bij Titeca Accountancy voel ik dat er ook echt voor de klant wordt gesprongen. Telkens weer detecteren we nieuwe behoeften, waarop we een onderbouwd antwoord bieden.” 

Alex, mensgerichte ‘karrenduwer’ met West-Vlaamse bescheidenheid 


Alex Soete (38 jaar) kent elke klant van het Titeca-kantoor in Ieper bij naam. Een sterk voorbeeld van een accountant kantoorverantwoordelijke die samen met zijn team méér doet dan enkel cijfertjes oplijsten. Voor deze eerder bescheiden, en zeer betrokken partner van Titeca Accountancy in Ieper, is een jaarrekening geen mooi boekje dat zijn klanten in de brievenbus vinden. Nee, het is de ideale aanleiding om samen met de klant te overleggen hoe het met het bedrijf gaat en waar er nog ruimte is voor optimalisatie. 

"Bij Titeca Accountancy vind je niet het type ‘boekhouder-in-maatpak’ die goochelt met moeilijke termen."

Titeca_MJA-43.jpg

Iedereen op de wagon
“Ik werkte reeds twaalf jaar als accountant bij het Ieperse kantoor voor de overname door Titeca Accountancy in 2015. Ik werd aangesteld als supervisor en nog datzelfde jaar werd ik kantoorverantwoordelijke. De Ieperse collega’s kregen binnen Titeca Accountancy meer verantwoordelijkheden toegewezen. Ik geloof heel sterk in delegeren en het optimaal benutten van ieders talent. De ene medewerker is sneller mee met nieuwigheden dan de ander. Ik wil iedereen op de wagon houden. De huidige groei van Titeca Accountancy betekent ook dat we extra personeel aanwerven om te voorkomen dat de werkdruk te hoog wordt.” 

 

Geen maatpak maar maatwerk 
“Bij Titeca Accountancy vind je niet het type ‘boekhouder-in-maatpak’ die goochelt met moeilijke termen. Het inlevingsvermogen in de klant is zeer belangrijk, dat druk ik mijn medewerkers voortdurend op het hart. Het menselijke primeert: we gaan heel gemoedelijk met onze klantondernemers om. Een groot deel van mijn tijd gaat naar klantencontact. Ik ben zelf ondernemer en voel goed aan waar mijn klanten mee zitten, welke doelen ze willen bereiken.” 


Op een onbewoond eiland?
Naast kantoorverantwoordelijke en accountant, is Alex sinds 2018 ook partner bij Titeca Accountancy. 

 

“Ik werk hard en neem veel initiatieven. Dat is niet onopgemerkt gebleven. De benoeming tot partner is een hartverwarmende blijk van erkenning. Het boekhoudkantoor in Ieper is geen eiland. Het is belangrijk dat de tien Titeca-kantoren dezelfde waarden uitdragen. Zo vergaderen de teamleaders van de verschillende kantoren regelmatig, telkens op een andere locatie. Ook teambuildings en andere events, georganiseerd door het hoofdkantoor in Roeselare, werken de eenheid en samenwerking in de hand. En dan zijn er nog de sectorgroepen. Elke sector heeft nood aan een andere aanpak. We werken samen om te kijken wat de specifieke behoeften per sector zijn om zo kennis te delen, over de kantoren en afdelingen heen. Iedereen krijgt de kans om zich bij die groepen aan te sluiten en zijn/haar steentje bij te dragen.”  

Gerelateerde verhalen