Nieuws  |  

10.06.2024

Nieuwe COO versterkt Titeca pro accountants & experts’ future-proof visie

Heb je een vraag over dit artikel?
Contacteer ons hier!

Begin dit jaar kondigde Titeca nieuwe CEO Jurka Vanthournout aan. Zij slaat nu op haar beurt de handen in elkaar met COO Dieter Debo. “De afgelopen jaren hebben we samen met voormalig General Manager Lizbeth Nowé een sterk label opgebouwd rond Titeca, bekroond met titels als Great Place to Work en Laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen“, vertelt Vanthournout. “We hebben onszelf blijvend op de kaart gezet als een duurzame vertrouwenspersoon, zowel voor klanten als voor medewerkers. Samen met onze 350 collega’s verdeeld over 12 kantoren gaan we nu meer dan ooit voor duurzame groei in de ruimste zin van het woord. Daarmee willen we ook anderen aanmoedigen tot inspirerend ondernemerschap in (en voor) onze maatschappij. Bij dat alles zal mijn tandemgenoot COO Dieter Debo, waarin wij als organisatie een warme DNA-match hebben gevonden, een interne sleutelrol spelen.”

 

“Sterk de toekomst in gaan, samen dromen realiseren en een blijvende sparringpartner zijn voor onze klanten en collega’s. Dat willen wij bij Titeca waarmaken”, begint Dieter Debo, die sinds 2 mei 2024 de rol van COO opneemt binnen Titeca. “Daarom maken we ons klaar voor een next-level groeibeweging, zowel via overnames als de instroom van nieuwe medewerkers. Ik geloof er heel erg in dat personen met dezelfde waarden elkaar aantrekken, zo vormen wij bij Titeca een steeds groter wordende, eensgezinde familie. Er proactief op toezien dat het organisatiedesign steeds aangepast is aan wat de toekomst nodig heeft, onze bedrijfsprocessen continu future-proof houden en die inbedden in sterke digitale applicaties, is essentieel. Daarop zal ik mij vanuit een duurzame visie toeleggen. Waar de CEO de externe strategie blijft uittekenen, samen met het vennotenteam, vertaal ik die strategie naar concrete, interne organisatieprocessen.”

 

Lokale verankering

“Samen met een team een bepaalde weg afleggen, daar hou ik van. Een diepe klik is daarvoor essentieel. En die vond ik bij Titeca. Het familiaal karakter, de no-nonsense mentaliteit van buzze geven en de persoonlijke aanpak vind ik geweldig. Een gevoel dat ook ondernemers ervaren. Het zijn niet enkel de cijfers an sich, maar vooral de meerwaarde die wij als accountants en experts bieden, door klanten te informeren, adviseren en inspireren bij elke toekomstbepalende beslissing waar zij voor staan. Die impact maken wij het liefst zo persoonlijk mogelijk. Onze lokale aanwezigheid blijft daarom van onschatbare waarde. Die warme contacten, het samen groeien en die oprechte klik blijven we koesteren. Dat zal ik altijd productief helpen versterken.”

 

Duurzaam groeien

“Ik heb een hart voor mensen. Nog een raakvlak! De visie waarmee ik in deze rol sta, is dus ook een zeer menselijke. Denken, doen en voelen in overeenstemming met je waarden: dat is volgens mij waar mensen energie van krijgen. Titeca zet hier al zeer sterk op in, en dat wil ik blijvend helpen waarmaken voor elke medewerker. Daarnaast zullen wij ons ook nog breder toeleggen op het ecologische aspect: energieneutrale kantoren, een volledig elektrisch wagenpark en vergroening op elk vlak staan bovenaan het lijstje. Duurzaam groeien is the only way to go. We nemen heel wat van de natuur en krijgen veel van onze maatschappij. Ik vind dat we mogen teruggeven. Dat idee ook binnen onze professionele context verder uitdragen, daar ga ik voor.”